fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
27.06.16 09:56

Predstavljen ECOmode znak i ekološko certificiranje malih turističkih smještajnih objekata

Program su podržale dekanica FET-a prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović i te doc. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac nositeljica kolegija Održivi razvoj i Društveno odgovorno poslovanje pri FET-u.

U petak, 24. lipnja 2016. na lokaciji Agroturizma Ograde, održano je svečano predstavljanje ECOmode programa za održivi turizam u Istri te su dodijeljene eko oznake prvim kućama za odmor – Davorki i Vjeranu Šajina u sklopu Agroturizma Ograde u Katunu Lindarskom te Franku Sifariju za Villu Milicu u mjestu Šajini.

Voditeljica programa Milena Radošević, predstavila je ECOmode program kao prvi i jedini program održivog turizma u Hrvatskoj koji objedinjava eko-označavanje isključivo malih smještajnih objekata (kapaciteta do 30 osoba) i pružatelja aktivnosti (sadržaja). ECOmode program je novi sustav eko označavanja, u potpunosti osmišljen u Istri na temelju najboljih europskih praksi, pokrenut početkom 2016. godine kao odgovor na snažne međunarodne trendove razvoja održivog, ekološki i društveno odgovornijeg turizma. Nudi inovativnost u sektoru eco-labelinga kroz pomno osmišljen set kriterija prilagođen lokalnim potrebama i mogućnostima te korisnicima pruža cjelogodišnju podršku. Trenutno djeluje na području Istre, u budućnosti će se širiti u druge hrvatske regije.
Detaljnije: http://www.regionalexpress.hr/site/more/u-istri-predstavljen-ecomode-znak-za-turizam

Još informacija i fotografija: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/dodijeljene-prve-eko-markica-za-male-smjestajne-objekte-527936