fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
03.07.16 10:28

Radionica projekta MEGASFORA

U sklopu istraživačkog projekta "Modelling Economic Growth - Advanced Sequencing and Forecasting Algorithm (MEGASFORA)" održava se radionica (29.6.–6.7.).

Riječ je o aktivnosti koja se organizira na kraju druge godine izvođenja projekta. Programom Radionice predviđeno je održavanje sastanaka članova projektnog tima, te radionice iz napredne ekonometrije, koju će voditi profesor Roman Semko iz Ukrajine. Osim njega, na Radionici će gostovati i profesor Hazbo Skoko iz Australije te profesor Mirza Nawazish Elahi iz Dubaija. 

Na projektu MEGASFORA je angažirana 21 osoba, među kojima je 6 istaknutih međunarodnih znanstvenika (Roman Semko, Steve Keen, Guglielmo Maria Caporale, Tomasz Wolowiec, Nawazish Mirza i Hazbo Skoko), dok su ostali istraživači s Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković". Među članovima projekta su i 3 doktorska studenta.

Zahvalni smo Hrvatskoj zakladi za znanost na pomoći u provođenju Projekta i na tome što su prepoznali značaj umrežavanja pulskih i međunarodnih znanstvenika.

Čekaju nas još 2 godine izvođenja Projekta iz kojih će proizaći mnogi znanstveni radovi, ali i zajednička, vrlo vrijedna, monografija koja će obrađivati temu utjecaja poslovnih ciklusa te drugih utjecajnih faktora na gospodarski rast pojedinih zemalja. Do sada je u okviru projekta objavljeno 16 znanstvenih radova.

Iz medija o radionici: http://www.regionalexpress.hr/site/more/fet-pula-sudjeluje-u-projektu-megasfora