fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
08.06.16 08:39

Iz medija o održanoj međunarodnoj znanstvenoj konferenciji MIC 2016.

Management International Conference 2016. konferencija je iz polja managementa, turizma, financija, energetike koju organizira Fakulteta za menadžment sa Univerze na Primorskem uz partnerstvo Fakulteta ekonomije "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Juraj Dobrila iz Pule, Moscow School of Economics, Association for the Study of East european Economies and Cultures USA te Society for the Study of Emerging Markets USA.

Dvjestotinjak sudionika iz polja ekonomije iz čitavog svijeta okupilo se na 16. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji MIC - Management International Conference 2016. u Puli, što se od 1. do 4. lipnja održava u najvećem istarskom gradu. Nakon što je upravo završena svečanost otvorenja skupa u Park Plazi Histria na Verudeli, sudionici su poslušali uvodna predavanja gostiju partnera projekta.

Tijekom konferencije do 4. lipnja, u Puli je predstavljeno 157 ekonomskih radova, održano 30-ak sesija te za mlade znanstvenike posebno važna radionica pisanja doktorskih disertacija. Fakultet ekonomije iz Pule sudjelovao je s 8 znanstvenih radova, a svi će se oni objaviti u njihovu vlastitu, ujedno i najboljem ekonomskom časopisu u zemlji, Economic Research.

J. Vitasović http://www.regionalexpress.hr/site/more/u-histriji-svechano-otvorena-meunarodna-ekonomska-konferencija-mic-2016

Da bismo se kvalitetno nosili s globalnim promjenama potrebno je razviti nove oblike ekonomskog razvoja i politika upravljanja, predvođene konceptom održivosti. Cilj ove konferencije je upravo razmotriti različite aspekte upravljanja globalnim promjenama te pružiti znanstvenicima i stručnjacima priliku za diskusije o drugim pitanjima vezanim za globalni razvoj, kao i za daljnje unapređivanje istraživanja, koja su i temelj politika, i čiji će rezultati ovom prigodom biti predstavljeni i prodiskutirani, rekla je doc. dr. Suzana Laporšek, prodekanica za znanstveno-istraživački rad slovenskog fakulteta.

K. Flegar http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/svjetski-znanstvenici-u-park-plazi-histriji-526800