fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
13.06.16 16:54

Panelom na završetku projekta Mladi u društvenom poduzetništvu na FET-u je 1. lipnja obilježen Europski tjedan održivog razvoja

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji ETOR bio je posvećen Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, organizirana je panel diskusija, a panelisti su bili studenti 1. godine diplomskoga studija smjerova Management i poduzetništvo, Turizam i razvoj, te Ekonomije, koji su tijekom ljetnoga semestra sudjelovali u projektu Mladi u društvenom poduzetništvu.

Panel su organizirale docentice Kristina Afrić Rakitovac i Violeta Šugar, moderirala je Renata Kiršić iz Alfe Albone, a putem Skype-a u diskusiju se uključila i Sanja Ostroški, jedna od vodećih hrvatskih društvenih poduzetnica.

Studentima je ovo bilo prvo iskustvo u ulozi panelista, u kojoj su se jako dobro snašli. Njihov je zadatak bio da povežu teoriju, odnosno gradivo kolegija Inovacije i poduzetništvo, Ekonomika okoliša te Ekonomika okoliša i turizam s praksom, odnosno iskustvom realnih društvenih izazova, koje su rješavali u sklopu projekta Mladi u društvenom poduzetništvu. Studenti su se veoma dobro pripremili i pokazali zrelost i sposobnost da kao pravi stručnjaci razgovaraju i kritički promišljaju o društvenom poduzetništvu, održivom razvoju, društvenim inovacijama, društveno odgovornom poslovanju, poslovnim modelima i ulozi civilnog sektora.

Panelom su zaključene i aktivnosti na projektu „Mladi u društvenom poduzetništvu“, u kojemu su, uz FET i Udrugu za mlade Alfa Albona, partneri Grad Labin, SŠ „Mate Blažina Labin“ i LAG Istočna Istra, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih.