fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
29.03.16 13:10

Pulski studenti Mislav Hager i Jelena Herceg četvrti na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u karateu!!

Nikada jača konkurencija zbog borbe za nastup na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Portugalu!

Sveučilišno prvenstvo Hrvatske u karateu pod nazivom Unisport Karate 2016, proteklog se vikenda održalo u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Hrvatskog karate saveza te u suradnji s karate klubom Hrvatski dragovoljac. Na natjecanju koje se održalo u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu, u pet muških i ženskih kategorija sudjelovao je velik broj studenata sa svih hrvatskih sveučilišta. Konkurencija je bila nikada jača jer su ove godine državni sveučilišni prvaci osiguravali vizu za nastup na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u sklopu Sveučilišta Minho iz Portgala  (http://wuckarate2016.uminho.pt/ )

Pulski sveučilišni karate posebno se istaknuo još daleke 2006. i 2007. godine kada se neprikosnoveni Elvis Biletić, sada već alumni FET-a, dvije godine zaredom okitio titulom državnog sveučilišnog prvaka Hrvatske te došao do četvrtfinala Svjetskog sveučilišnog prvenstva u New Yorku. Prošle godine studentica FET-a Corina Šćulac okitila se zlatnom medaljom i titulom državne prvakinje Hrvatske dok su Mislav Hager i Patrik Žagar bili srebrni. Nažalost ove godine Corina nije mogla obraniti zasluženo zlato iz 2015. godine jer je još u veljači otputovala u Španjolsku (Sveučilište Almeria) u sklopu programu međunarodne mobilnosti studenata Erasmus plus.

Pod trenerskom palicom pulske sportske legende Dubravka Koleca, inače jednog od trenera Hrvatske karate reprezentacije, pulski studenti Mislav Hager i Jelena Herceg osvojili su četvrta mjesta u svojim kategorijama tijesno izgubivši u bitkama za medalje. Bez obzira što se ove godine vraćaju bez odličja, mora se studentima čestitati što su se još jednom vrlo kvalitetno "potukli" i ujedno promovirali pulski sveučilišni sport. 


Sportski pozdrav,

doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA

Koordinator za sport pri FET-u