fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
16.03.16 15:38

Lino Modrušan srebrni na međunarodnom sveučilišnom skijaškom natjecanju Bardonecchia University Snowbreak 2016. (Italija), Francesca Korenić šesta u vrlo jakoj konkurenciji!!

Nove medalje iz veleslaloma za pulsko sveučilište!!

Olimpijski grad Bardonecchia i ove je godine okupio nekoliko stotina studenata skijaša i snowbordera iz cijele Europe. Međunarodno sveučilišno natjecanje Bardonecchia Universtiy Snowbreak 2016., održalo se od 09. do 13. ožujka u organizaciji studentske sportske udruge ASD Eurosportevents i Sveučilišta Bocconi iz Milana koji već dugi niz godina organiziraju brojna međunarodna sveučilišna natjecanja širom Europe.

Pulski studenti na ovom su natjecanju nastupali dva puta osvojivši jednu zlatnu medalju u muškom veleslalomu (Sebastijan Sinožić, 2015) i srebro u ženskom veleslalomu (Francesca Korenić, 2014). Ove godine nažalost student Odjela za komunikacijske i informacijske tehnologije Sebastijan Sinožić nije mogao nastupati zbog privatnih obveza ali ga je zato vrlo dostojno zamijenio student FET-a Lino Modrušan osvojivši  drugo mjesto i srebrnu medalju. Jedna solidna i jedna perfektna vožnja, uz pad dvojice najvećih favorita, donijeli su još jedno skijaško odličje pulskom sveučilištu. S druge strane, Francesca je nakon srebra iz 2014. ove godine bila šesta u istoj disciplini iako je odvozila možda svoje najbolje utrke. Naime, konkurencija je bila izuzetno jaka a k tome Francesca je u prvoj vožnji krenula sa startnim brojem jedan što ponekad i nije najbolja solucija.

Bardonecchia University Snowbreak 2016. opet je bila besprijekorno organizirana tako da su pulski studenti imali dovoljno vremena za treninge ali i druženja s kolegama iz cijele Europe promovirajući svoje sveučilište i Grad Pulu. Za razliku od prijašnjih godina kada su vremenske prilike bile vrlo loše, Bardonecchia je ove godine bila sunčana sva tri dana natjecanja.

Sportski pozdrav,

Doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA

Koordinator za sport pri FET-u