fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
18.03.16 09:13

Iz medija o FET-ovom gostujućem predavanju koje je održao doktorand mr. sc. Luciano Basauria

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održano je zanimljivo predavanje gostujućeg doktoranda mr. sc. Luciana Basauria sa Universidad Catolica de Chile; na temu "The Architecture and Infrastructure of Tourism in Croatia: 1960 - 1990".

Mr. sc. Luciano Basauri predavač i doktorand sa Katoličkog sveučilišta iz Čilea - Universidad Catolica de Chile, Santiago i dobitnik je stipendije navedenog sveučilišta u svrhu provedbe terenskog istraživanja na temu The Architecture and Infrastructure of Tourism in Croatia: 1960 - 1990; čije je rezultate, upravo danas, u četvrtak 17. ožujka od 13:30 do 15.30 sati predstavio pulskim studentima u dvorani Pula. Prezentacija je održana na engleskom jeziku i bila je otvorena za i širu javnost.
 
Kao partnersku instituciju u svom istraživanju mr. sc. Luciano Basauri odabrao je FET Pula a dvomjesečno istraživanje proveo je pod mentorstvom doc.dr.sc. Maura Dujmovića. Zanimljivosti radi,  Luciano Basauria je od 2001. do 2012. godine proveo u Hrvatskoj radeći godinu i pol dana za Plavu Lagunu, pa u fotogaleriji možete i pogledati neke od fotografija iz tog razdoblja. Izjava je na engleskom jeziku.
Autorica: J. Vitasović, Foto-video: S. Tkalčec

Izvor: http://www.regionalexpress.hr/site/more/doktorand-mr.sc.-luciano-basauria-odrao-predavanje-na-fet-u-video

Video reportažu pogledajte na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=aRpPuseltRU