fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
07.03.16 20:14

Iz medija o panel diskusijama i edukativnim radionicama održanim na FET-u: Poslovni uzlet Grada Pule

Pozdravne su govore na otvorenju uputili, u ime organizatora Poslovnoga dnevnika - glavni urednik Mislav Šimatović, dekanica FET-a Danijela Križman Pavlović, gradonačelnik Pule Boris Miletić te istarski župan Valter Flego.

Gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako je javni sektor danas suočen sa brojnim izazovima, posebice učinkovitosti i transparentnosti i otvorenosti ka građanima, te da im je želja omogućavanje jednakih šansi poduzetnicima. Spomenuo je kako u tome veliku prepreku predstavlja centraliziranost države, te da bi poduzetnicima više mogli pomoći kada bi se stvari promijenile upravo na tom polju. No, okupljenim studentima i poduzetnicima je poručio kako je ulaganje u znanje najisplativije ulaganje.

Istarski župan Valter Flego istaknuo je podatak kako u Istri djeluje najveći broj malih i velikih poduzetnika u Hrvatskoj,  te da je nakon dugih 7.g. BDP u Hrvatskoj konačno krenuo rasti. Podsjetio je okupljene kako je Istarska županija prije nekoliko dana uputila Javni poziv za bespovratne potpore poduzetnicima u 4 kategorije. Valter Flego najavio je i da će za mjesec dana krenuti i nova mjera kreditnog potencijala od 30 milijuna kuna sa kamatnom stopom od 3% , te pozvao okupljene da to svakako iskoriste.  Javni sektor može pomoći privatnome  putem razvojnih projekata , no u tome su najveće prepreke, kazao je župan, zapušteno poljoprivredno zemljište i bivši vojni prostori za koje postoji interes investitora. Brojku od 4 850 nezaposlenih u županiji ocijenio je prevelikom i zaključio obraćanje kako su inicijative edukacija poput današnjeg Poslovnog uzleta apsolutno pozitivne i dobrodošle.

U nastavku dana govorilo se o Centru za razvoj karijera pri Fakultetu ekonomije i turizma, optimizaciji i uštedi kroz energetsku učinkovitost, bankarskim proizvodima, uspješnom upravljanju troškovima, EU fondovima, digitalnom marketingu te osnovama dobre brand strategije.  (J. Vitasović / Foto: M. Zubonja) 

Izvor: http://www.regionalexpress.hr/site/more/fet-otvoren-poslovni-uzlet-grada-pule