fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
11.02.16 15:11

Poziv na sudjelovanje u edukacijskom programu „Katalog poduzetničkih ideja“

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Istarska razvojna agencija (IDA d.o.o.) hrvatski su partneri na Smart Inno IPA CBC projektu. U sklopu aktivnosti WP5 Sveučilište organizira i provodi edukacijski program „Katalog poduzetničkih ideja“.

Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija.

Projekt "Katalog poduzetničkih ideja" namijenjen je dvjema ciljnim skupinama. Prva skupina bit će oformljena na dobrovoljnoj bazi, u kojoj mogu sudjelovati srednjoškolski učenici. Druga ciljna skupina jesu Sveučilišni studenti koji su izrađivali poslovne planove pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Roberta Zenzerovića i doc. dr. sc. Violete Šugar.

Edukacijski ciklus sastoji se od tri radionice, koje će trajati po tri školska/nastavna sata. Prva radionica ima za cilj formiranje poduzetničke ideje koristeći teorijski pristup i praktični dio uz korištenje tehnika kreativnog mišljenja. Druga radionica obuhvaća razradu poduzetničke ideje uz prethodno utvrđivanje kriterija izvedivosti i isplativosti. Treća radionica posvećena je komunikacijskim i prezentacijskim vještinama. Poslovne ideje će polaznici razrađivati u timovima. Tri radionice uz završnu prezentaciju, održat će se u 11 sati 29., 9. i 15. ožujka te 28. travnja 2016. pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Preradovićeva 1/1, Pula.

Polaznicima edukacijskog programa bit će dostupna pomoć i u konzultativnom obliku, odnosno davanje uputa i smjernica pri razradi idejnog, odnosno poslovnog plana. Svi radovi bit će ukratko prezentirani po završetku edukacijskog programa. Polaznici koji ispune uvjete (prisustvuju radionicama i predaju rad u elektronskom obliku u za to predviđenom vremenskom roku do 28. travnja 2016.), ostvaruju pravo na potvrdu o sudjelovanju.

Radovi će biti objavljeni u sklopu online brošure "Katalog poduzetničkih ideja“, a najbolji će tim biti nagrađen.

Prva radionica održat će se 29. veljače 2016. godine u 11 sati, a sudjelovanje je potrebno potvrditi do 22. veljače e-mailom na smartinno@unipu.hr.

Polaznici se mogu unaprijed međusobno dogovoriti i organizirati radne timove (tri do pet osoba po timu). Više informacija o Smart Inno projektu i prošlogodišnjem uspješnom izdanju Katalogu poduzetničkih ideja pogledajte ovdje http://fet.unipu.hr/index.php?id=1562.

Očekujemo vas u što većem broju i radujemo se Vašem dolasku! 

Izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović
Prodekan za poslovne odnose i financije
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

Datoteke: