fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
12.02.16 16:37

Najava radionice o filmskoj industriji "Želiš li zaviriti u svijet filmske industrije?"

Studentski centar i FET "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (16.-19.2.2016.)

Nakon radionica iz ciklusa ‘Edukacijom do održivog turizma u Istri’ sufinanciranih od strane MINT-a o temama usko povezanim uz turizam, poput one o doživljajnom turizmu, e-marketingu u turizmu i sl., u drugom je dijelu projekta kroz ciklus edukacija povezanih uz filmsku industriju cilj ukazati na potencijale koje Istra ima da postane prava filmska destinacija, odnosno kolika je važnost filmske industrije za promociju Istre.

Radionice koje će se provoditi u ovom ciklusu namijenjene su široj javnosti, prije svega onima koji se filmom i  njime povezanim djelatnostima već bave. Radionice će voditi vrhunski stručnjaci, a teme koje će biti obuhvaćene su: teorijske osnove o filmu, praktična iskustva rada na TV-u, proces stvaranja filmskog uratka (montaže, specijalni efekti…), rad s kamerom, kostimografija i scenografija. Svojim će polaznicima radionice omogućiti da steknu znanja i vještine iz ovih područja (ili da iste usavrše), a sve kako bi isto u budućnosti mogli primijeniti, a s obzirom na sve veću usmjerenost Istre ka filmskoj industriji.

Radionice su besplatne te će ih voditi vrhunski stručnjaci. Detaljnije: http://blog.istrainspirit.hr/zelis-li-zaviriti-u-svijet-filmske-industrije-2/