fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
23.12.15 08:35

Predstavljanje Zadruge za etično financiranje i Ebanke

Novi model etičnog bankarstva predstavljen je studentima 3. godine u sklopu kolegija Gospodarstvo Hrvatske i studentima 2. godine u sklopu kolegija Uvod u poduzentištvo.

Dana 16. prosinca 2016. godine održano je predstavljanje Zadruge za etično financiranje (ZEF) i Ebanke na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”. Renata Kiršić je u ime Zadruge predstavila specifičnosti inicijative, naglasivši  kako ZEF smatra da je pristup financiranju ljudsko pravo te da profit mora proizaći iz aktivnosti usmjerenih na dobrobit zajednice te da ga treba ravnomjerno raspodijeliti među svim subjektima koji su pridonijeli njegovu stvaranju.

Zadruga za etično financiranje osnovana je 22. travnja 2014. te trenutno broji 400 članova iz redova fizičkih i pravnih osoba (OPG, mali i srednji poduzetnici, organizacije civilnog društva, zadruge, jedinice lokalne samouprave, etc.). Cilj zadruge jest osnivanje etične banke, koja će biti u 100% vlasništvu svojih članova.

Sve dodatne informacije dostupne su na poveznici  www.zef.hr, gdje se može saznati na koje načine podržati i kako se uključiti u zadrugu koja zagovara razvojno i etično bankarstvo u službi svojih korisnika i zajednice.

Kontakt osoba za Istarsku županiju je Renata Kiršić (Udruga za mlade Alfa Albona).