fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
19.01.16 18:49

Posjet studenata EDIC (Europe Direct) centru u Puli

Dana 7. siječnja 2016. godine u okviru Jean Monnet kolegija «Programi i fondovi Europske unije» studenti druge godine diplomskog studija posjetili su Europe Direct centar Pula. Tom prilikom upoznati su s osnivanjem i djelovanjem ovog Centra.

EDIC-Pula služi za postizanje interaktivne komunikacije s građanima. Cilj je pružiti što bolju potporu u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje se pružaju građanima država članica EU te utvrđivanja stvarnih i aktualnih potreba na lokalnoj razini. Uspostava ovakvih sjedišta ključna je za razvoj komunikacijskog modela u cilju približavanja Europske unije lokalnim zajednicama s područja Istarske županije te građanima urbanih sredina.EDIC-Pula služi za postizanje interaktivne komunikacije s građanima. Cilj je pružiti što bolju potporu u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje se pružaju građanima država članica EU te utvrđivanja stvarnih i aktualnih potreba na lokalnoj razini. Uspostava ovakvih sjedišta ključna je za razvoj komunikacijskog modela u cilju približavanja Europske unije lokalnim zajednicama s područja Istarske županije te građanima urbanih sredina.

EDIC-Pula također nudi informativne materijale o EU, oganizira predavanja, radionice i debate.

Posebnu prednost EDIC-Pula predstavlja suradnja partnera: Grada Pule, Istarske županije, Istarske razvojne agencije d.o.o. i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u svakodnevnoj dostupnosti i pružanju općenitih informacija o djelovanju Europske unije, ali i fokusirajući se ka potrebama različitih subjekata: poslovne zajednice, udruga, civilnog društva te jedinica lokalne samouprave.

Prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić