fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA
27.01.16 17:58

Najava gostujućeg predavanja „Mogućnosti razvoja hrvatske poljoprivrede u okviru Europske unije“.

Centar za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ organizira gostujuće predavanje „Mogućnosti razvoja hrvatske poljoprivrede u okviru Europske unije“ koje će se održati u petak, 29. siječnja 2016. godine od 15.30 do 17 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Preradovićeva 1, dvorana Pula. 

Predavanje će održati Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, članica Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova te Izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru bivše jugoslavenske Republike Makedonije. Zamjenica je člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Izaslanstva za odnose s Izraelom i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran.

Vodila je Antinuklearnu kampanju u Hrvatskoj kojom je spriječena gradnja odlagališta nuklearnog otpada na Moslavačkoj gori te je organizirala kampanju kojom je Hrvatska proglašena zemljom slobodnom od genetički modificiranih organizama. U svom javnom djelovanju zalaže se za razvoj sela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zaštitu okoliša i promociju tradicijskih i općeljudskih vrijednosti. Više o tome na: www.petir.eu

Predavanje je namijenjeno studentima i zainteresiranoj javnosti.