fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Centar za europska istraživanja (CEIPU)

Centar za europska istraživanja (CEIPU) osnovan je odlukom Fakultetskog vijeća Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» dana 17. prosinca 2014. godine.

Potreba za osnivanjem Centra proizlazi iz činjenice nedostatnog sustavnog praćenja i istraživanja mogućnosti razvoja i učinaka članstva u EU-u što je posebno važno s aspekta Republike Hrvatske kao nove članice.  Pulsko sveučilište već po svom društveno-kulturnom okruženju i sjedištu u Istarskoj županiji uvjetuje “europsku usmjerenost” svojih znanstvenika. Istarska se županija ističe bogatim sudjelovanjem u europskim programima i fondovima pri čemu su različiti subjekti sudjelovali u 320 projekata i privukli sredstava u iznosu 106 milijuna eura, što smatramo velikim uspjehom s obzirom da je Republika Hrvatska tek 2013. godine postala punopravna članica EU-a. Velike aktivnosti na ovom području planirane su i za razdoblje 2014.-2020. godine.

CEIPU svojim aktivnostima nudi ekspertizu u pogledu Europe i EU, djeluje kao posrednik između sveučilišta/znanstvenika i kreatora politika (bilo domaćih ili europskih), civilnog društva i medija.

Organizacijska struktura Centra:

Voditeljica Centra: prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić

Koordinatorica istraživanja - zamjenica voditeljice Centra: doc. dr. sc. Marta Božina Beroš.

 

Detaljnije o Centru: