fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Informatički praktikum

Godina studija: III

Nastavnici

Nastavnik: Doc. dr. sc. Giorgio Sinković i Doc. dr. sc. Vanja Bevanda

Opis kolegija

Cilj izučavanja kolegija je primjena stečenog znanja tijekom studija smjera Poslovne informatike na praktične zadatke u poslovnom okruženju, kao i stjecanje specifičnih znanja i vještina.
Voditelj kolegija i poslovni subjekt dogovaraju sadržaj rada i temu seminarskog rada za svakog studenta, koji su u skladu s interesima poslovnog subjekta i osposobljenosti studenta.
Seminarski rad se može odnositi na prikaz modela procesa i/ili podataka organizacije, zahtjev/ prijedlog za ponudom, plan izgradnje web mjesta, prijedlog unapređenja aktivnosti i slično.  Student dobiva opis zadatka i specifikaciju poslova, a za tim se upućuje u poslovnu organizaciju gdje u trajanju od minimalno 40 sati sudjeluje u izradi dogovorenih  zadataka. Pri tom je obvezan voditi dnevnik s opisom aktivnosti, a potom izraditi seminarski rad. Evaluacija rada se vrši u partnerstvu poslovnog subjekta i voditelja kolegija.

Literatura

Preporuča se koristiti dostupna literatura prema specifičnim zahtjevima područja poslovnog subjekta, kao i raspoloživa ili korištena  literatura tijekom studija.

Oblik nastave

Mentorski rad, seminar.

Način polaganja ispita

Student je obvezan aktivno i odgovorno sudjelovati u radu dodijeljenog mu zadatka o čemu treba dobiti pozitivnu ocjenu  poslovnog partnera. Dužan je dostaviti izvješće o aktivnostima i vremenu provedenom kod poslovne organizacije, kao i napisati i prezentirati seminarski rad. Kako bi se razmijenila iskustva i dojmovi, prezentacija radova se obavlja na završnim sastancima kolegija, na kojima  mogu sudjelovati  i predstavnici poslovnih subjekata.