fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Praktikum - Financijski management

Godina studija: I

Izborni kolegij, Smjer - Financijski management

Nastavnici

Nositelj kolegija: prof.dr.sc. Lorena Mošnja-Škare

Asistenti: doc.dr.sc. Ksenija Černe

Opis kolegija

Računovodstvena regulativa, uključujući i elemente porezne regulative.
Računovodstvena načela, standardi i politike.
Izrada temeljnih financijskih izvještaja - bilance, izvještaja o dobiti, izvještaja o novčanim tokovima, izvještaja o promjenama glavnice, računovodstvenih politika i bilježaka uz financijske izvještaje. Analiza, interpretacija i uporaba financijskih izvještaja.
Ovladavanje metodologijom računovodstvenog obuhvata imovine, obaveza, kapitala, prihoda i rashoda.

Važno:
Popis tema za praktikum dostupan je u okviru e-learning sadržaja iz Poslovnog računovodstva, s mogućnošću predlaganja vlastitih tema prema interesu studenta.
Studenti se upućuju u trgovačka društva s kojima Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (Odjel za ekonomiju i turizam «Dr. Mijo Mirković») ima sklopljen sporazum o suradnji u nastavi, a ukoliko žele, studenti mogu predložiti trgovačko društvo u kojem žele obaviti stručnu praksu te o tome pravovremeno obavijestiti predmetne nastavnike kako bi se s odabranim društvom  također sklopio navedeni sporazum. Nakon dovršene prakse, studenti donose predmetnim nastavnicima potvrdu o izvršenim definiranim zadacima u praksi, ovjerenu od strane mentora u trgovačkom društvu. Stručna praksa odvija se tijekom svibnja tekuće akademske godine.

Literatura

(isto kao za kolegij Poslovno računovodstvo te materijali prikupljeni sudjelovanjem u računovodstvenoj praksi trgovačkih društava)

 

Oblik nastave

stručna praksa, mentorski rad

Način polaganja ispita

izrada izvještaja s prakse