fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Ekonomija

Diplomski studijski program Ekonomije omogućuje stjecanje naprednih znanja iz područja opće ekonomije.

Završetkom diplomskog studijskog programa Ekonomije bit ćete kompetentni analitički promišljati i predložiti specifična rješenja za složene ekonomske probleme današnjice u Hrvatskoj i svijetu, ravnopravno sudjelovati u raspravama s ekonomskim stručnjacima ali i uključiti se u rad različitih nacionalnih/međunarodnih institucija.

Kako postati ekonomskim stručnjakom? Usavršavanjem kroz studijski program Ekonomije koji vodi mladi tim znanstvenika, profesora i asistenata, posvećenih konstantnom unaprjeđenju nastavnog procesa. Nastavni sadržaj kontinuirano se upotpunjuju najnovijim spoznajama iz ekonomske teorije i analize, a sve to u moderno opremljenim dvoranama. Pritom studenti aktivno surađuju u analizi različitih slučajeva te imaju priliku proširiti svoje spoznaje putem terenske nastave ili međunarodne razmjene na uglednim sveučilištima koja nude komplementarne programe. Značajna je prednost programa Ekonomije rad u manjim grupama gdje nastavnici imaju mogućnost aktivno surađivati sa studentima omogućujući na taj način realizaciju programa osposobljavanja ekonomskih stručnjaka koji će se moći uspješno prilagoditi raznovrsnim potrebama tržišta rada.

Diplomski studij Ekonomije mogu upisati studenti koji su završili preddiplomski studij Ekonomije, ali i studenti koji su završili neki od ostalih studijskih programa Fakulteta ili studijskih programa drugih ustanova visokog školstva a koji se žele usavršiti u složenijoj ekonomskoj analizi i produbiti spoznaje o gospodarskoj stvarnosti. Završetkom diplomskog studija u trajanju od dvije godine studenti stječu akademski naziv magistar ili magistra ekonomije, mag.oec.. 

Ekonomskim stručnjacima i analitičarima na raspolaganju je lepeza potencijalnih radnih mjesta - od rada u institucijama državne uprave, na institutima, u znanstveno-istraživačkim centrima, na sveučilištima, u velikim poduzećima kao i na radnim mjestima kreiranima inovativnim idejama za samozapošljavanje.

Popis predmeta

I. Semestar

II. Semestar

III. Semestar

IV. Semestar

  • Diplomski rad