fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Turizam i razvoj

Diplomski studijski programTurizam i razvoj omogućuje studentima stjecanje specijaliziranih znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova u svih segmentima djelatnosti turizma.

Globalni turistički trendovi nameću novi način poimanja turizma. Osobe koje se uključuju u turističke tijekove danas su sve iskusnije i iskazuju sve veći broj potreba ne samo unutar destinacije već i tijekom samog putovanja do destinacije. Svjetsko turističko tržište nikada nije bilo dinamičnije i zahtjevnije, te traži iz dana u dan sve veći broj obrazovanih ljudskih resursa iz područja turizma.

Diplomski studijski program Turizam i Turizam i razvoj u potpunosti se izvode na suvremen i dinamičan način, a koji studentima integrirano u nastavni proces omogućava upoznavanje i aktivno uključenje u stvarne poslovne procese iz područja turizma. Nadalje, nastava se izvodi u obliku predavanja, seminara i vježbi. Takav koncept nastavnog procesa temelji se na timskom radu i individualnom pristupu studentu olakšava usvajanje teorijskih znanja i aplikaciju istih u stvarnom poslovnom svijetu. Nastava se održava u moderno opremljenim dvoranama i kabinetima uz pomoć najnovije tehnologije, a izvodi se u malim grupama što omogućava razvijanje osobnih područja interesa svakog pojedinog studenta.

Studij je usklađen sa sličnim programima koji se izvode na sveučilištima širom Europe i priznati su na sveučilištima u sustavu Bolonjskog procesa, što rezultira mogućnošću da studenti dio studija mogu odslušati i na nekom od europskih sveučilišta budući da se program u potpunosti priznaje.

Nakon završenog studijskog programa Turizam i razvoj studentima se pruža mogućnost zapošljavanja na širokom spektru atraktivnih radnih mjesta ne samo u Hrvatskoj već i u poduzećima širom svijeta te su osposobljeni za samostalno obavljanje poslova u javnom i privatnom sektoru, te na mnogim drugim poslovima za koje su potrebne kompetencije iz područja turizma i ekonomije.

Čovjek je osnova uspjeha u turizmu!

Popis predmeta

I. Semestar

II. Semestar

III. Semestar

* kolegij se neće izvoditi u 2014./2015. ak. god.

IV. Semestar

  • Diplomski rad