fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Financijski management

Studijski program Financijski management omogućuje stjecanje naprednih znanja i vještina nezaobilaznih u procesu donošenja složenih financijskih odluka

Studij Financijski management osmišljen je na način da studente osposobi za obavljanje složenih poslova iz područja financija i računovodstva poput izrade investicijskih elaborata, provođenja financijskih analiza, analiza poslovanja, financijskog upravljanja, analize vrijednosnica, sastavljanja financijskih izvještaja, poslova obračuna poreza, nadzora i ostalih poslova za čije su obavljanje neophodna financijska i računovodstvena znanja. U tom se smislu, po završetku studija Financijski management i stjecanju praktičnog iskustva studentima pružaju mogućnosti zapošljavanja na odgovornim radnim mjestima poput financijskog menadžera, brokera, voditelja računovodstva, revizora, poreznog savjetnika, financijskog savjetnika, analitičara, a nerijetke su i situacije zauzimanja vodećih pozicija u profitnim organizacijama te u javnom sektoru.

Financijski management suvremeno je koncipiran studij usklađen s potrebama gospodarstva u čijem izvođenju sudjeluje niz profesora s bogatim praktičnim iskustvom i visokim znanstvenim dostignućima. Tijekom studija studenti imaju priliku steći teorijska i praktična znanja iz velikog broja obveznih, ali i izbornih predmeta koji im omogućuju fokusiranje na područja njihovog interesa. Suvremenost studija i usmjerenost na stjecanje visoke razine kompetencija iz područja financija i računovodstva ogleda se u korištenju suvremenih informacijsko komunikacijskih tehnologija u nastavnom procesu. Uz nezaobilazan klasičan pristup nastavi putem predavanja, studenti stječu odgovarajuće kompetencije i putem praktičnih vježbi, obradom slučajeva iz poslovne prakse, rješavanjem problemskih zadataka iz realnog poslovnog okruženja često koristeći suvremena softverska rješenja.

Upustite se s nama u fantastičan svijet financija i novca!

Popis predmeta

I. Semestar

II. Semestar

III. Semestar

*kolegij se neće izvoditi u 2014./2015. ak. god.

IV. Semestar

  • Diplomski rad