fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Međunarodni turizam

Autorica:

Izv.prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

Izdavač:

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Godina izdanja: 2014

Cijena: 149,00 kn

Opseg: 343 str.

Ukratko o knjizi:

Povećani interes za praćenjem turizma izaziva sve prisutniju potrebu za usavršavanjem i proširivanjem znanja o istome. Nove destinacije otvaraju se svjetskim putnicima, te se nacije kulturalno prožimaju. Stoga turizam više nije dovoljno pratiti samo na razini važnosti za pojedinu državu već kroz njeno značenje na međunarodnoj razini. Prezentirana razmišljanja o međunarodnom turizmu kroz etape razvoja, utjecaje i trendove predstavljena su u ovom izdanju kroz niz postupaka, inicijativa i u konačnici ideja kako djelovati u današnjem turbulentnom okruženju. U knjizi se iznose teorijske spoznaje i praktična iskustva europskih i svjetskih destinacija s ciljem što bolje prezentacije turizma u globalnom okruženju. Obrađuju se i prate međunarodni turistički tijekovi kao i trendovi koji ga prate.

Knjiga se sastoji od  10 poglavlja:

  • Razvojna obilježja turizma
  • Turizam u međunarodnom poimanju
  • Statistički pokazatelji u međunarodnom turizmu
  • Partnerstva u turizmu
  • Europske direktive i razvojne inicijative
  • Kulturni turizam i međunarodni utjecaji
  • Ograničenja u međunarodnim putovanjima
  • Destinacije u međunarodnom turizmu
  • Turoperatori i globalni izazovi
  • Budućnost međunarodnog turizma

Iz recenzija:

«Znanstvena elaboracija turističke problematike na međunarodnoj razini čini ovo djelo jedinstvenim, te prvo takve vrste u Republici Hrvatskoj. Tematika, koncepcija, kompozicija, originalnost, kombinacija cjelina sa pripadajućim studijama slučaja i web preporukama (i preporukama za čitanje) to potvrđuju. […] Ovo izdanje može biti od koristi u razumijevanju europskih direktiva, partnerstava u turizmu kao i podrška prilagodbi turističke ponude zbog izmijenjenih uvjeta djelovanja izazvanih promjenama potražnje.»
Izv.prof.dr.sc. Ines Milohnić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija


«Predloženi rukopis, pod naslovom Međunarodni turizam predstavlja vrlo sustavan pregled sadržaja predmeta kojim se knjiga bavi. Primjeri su suvremeni i svježi, pa sam tekst oslikava kompleksnost i dinamičnost međunarodnog turizma. […] Poseban doprinos ove knjige je prikladnost i suvislost strukture. Ova knjiga će služiti ne samo kao korisna referenca za stručnjake i upućene koji se bave turističkim planiranjem i razvojem destinacija, nego će stimulirati i dodatna istraživanja u području međunarodnog turizma.»
dr.sc. Zdravko Šergo, znanstveni savjetnik, doc.
Institut za poljoprivredu i turizam Poreč



Za narudžbu obratite se na e-mail: jsetic(pri)unipu.hr ili na tel. 377-569
Molimo Vas da u naslov (subject) poruke upišete Narudžba knjige "Međunarodni turizam".