fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Zašto se upisati na FET

Zašto se upisati na Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković»?.

Inovativni i kvalitetni nastavni programi

  • Nastavni programi prilagođeni su suvremenim potrebama tržišta i usklađeni sa studijskim programima koji se izvode na inozemnim sveučilištima. Od akademske 2005./06.godine programi su usklađeni i s Bolonjskom deklaracijom čime se studentima pružaju dodatne mogućnosti studiranja i zapošljavanja u Europi.
  • Koncepcija izvođenja nastavnog programa oslanja se prvenstveno na znanstvene i stručne resurse Fakulteta, a predavanja su moderna, kreativna i stručna.

Mladi i kreativni nastavnici

  • Ono čime se posebno ponosimo jest razina stručnosti, predanosti, kreativnosti i odgovornosti našeg nastavnog osoblja.
  • Dobni prosjek profesora je između 35 i 40 godina, a među njima su i neki od najmlađih doktora znanosti u Hrvatskoj!
  • Kompetentni i otvoreni profesori znaju prepoznati talente i razumjeti profesionalne ciljeve studenata;
  • Fakultet je orijentiran ka budućnosti te stoga kontinuirano ulaže sredstva u usavršavanje svojih djelatnika, unapređenje nastavnog procesa i studentskih sadržaja, a rezultati su jasno vidljivi.

Suvremena infrastruktura Fakulteta

  • Nova zgrada Fakulteta raspolaže s dva amfiteatra s 200 mjesta, tri dvorane s 80 mjesta, pet dvorana s 35 mjesta, tri informatička kabineta ukupnog kapaciteta 70 studenta, velikom knjižnicom i čitaonicom s prostorom za posebnu zbirku, studentskom referadom, studentskim restoranom na 240 četvornih metara te brojnim drugim sadržajima. Na taj način život na Fakultetu dobiva potpuno novu dimenziju, što profesorima osigurava kvalitetnu i učinkovitu izvedbu nastavnog procesa , a studentima nudi najsuvremeniji pristup studiranju.
  • Informatički laboratoriji opremljeni su suvremenom tehnologijom koja omogućuje bežični pristup internetu, komunikaciju s udaljenim lokacijama putem telekonferencijske dvorane te osposobljavanje studenata korištenjem suvremenog software-a s područja ekonomije.

Kvalitetna međunarodna suradnja i globalni program studiranja

  • Studenti Fakulteta pohađaju predavanja svjetski poznatih profesora;
  • Mobilnost studenata osigurana je putem sudjelovanja na programima ERASMUS+ i CEEPUS u okviru kojih studenti mogu boraviti na visokoškolskim institucijama u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Estoniji i Litvi;
  • Fakultet je prepoznatljiv po sportskim postignućima na sveučilišnim sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Osim rekreativnog bavljenja sportom, studentima Fakulteta omogućeno je sudjelovanje na natjecanjima u košarci, odbojci, futsalu, tenisu, stolnom tenisu, rukometu i ostalim sportovima za koje studenti iskažu interes.

Poslovni kontakti i (samo)zapošljavanje

  • Surađujući u nizu zanimljivih stručnih projekata za potrebe trgovačkih društava, županija, gradova i općina, studenti stječu praktično znanje neophodno za rješavanje složenih poslovnih problema s kojima se suočavaju po zapošljavanju;
  • SPIN – Studentski poduzetnički inkubator omogućuje studentima razradu poslovne ideje i potencijalno samozapošljavanje na što ukazuju dva startup-a,trgovačka društva formirana u okviru SPIN-a;
  • ALUMNI – Udruga diplomiranih studenata Fakulteta omogućuje širenje poslovnih kontakata te pronalazak posla kakvog želite.

Fakultet ide korak naprijed njegujući individualni pristup studentima i podupirući razvoj kompetencija neophodnih za obavljanje složenih poslovnih zadataka vodeći pritom računa o sklonostima pojedinaca.

Fakultet misli na vašu budućnost, stoga razmislite i vi o Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» kao prvom izboru vašeg studija!

Budite s nama i uživajte u svakom trenutku vašeg studentskog života u tri tisuće godina starom gradu s očuvanom prirodnom baštinom i bogatim kulturno-povijesnim nasljeđem.