fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Poslovna informatika

Na smjeru Poslovne informatike, osim poslovnih i temeljnih informatičkih znanja, studenti stječu znanja i vještine potrebne za razvoj informacijskih sustava, odnosno za sustavnu analizu i dizajn informacijskih sustava.

Studijski program Poslovne informatike namijenjen je studentima koji osim ekonomskih znanja i vještina, žele steći i temeljna znanja o informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (IKT), o informacijskim sustavima (IS), o formalizaciji poslovnih procesa kroz informacijske sustave, odnosno o softverskom inženjerstvu.

Studijski program je dinamičan i moderno koncipiran. Vodi ga uspješni tim iskusnih profesora kojima je glavni cilj pružiti studentima teorijska i praktična znanja iz polja informacijske znanosti, odnosno polja ekonomije (poslovne informatike). Program omogućuje studentu praćenje nastave iz velikog broja obveznih kolegija, ali i onih koje studenti tijekom studija mogu sami odabrati prema vlastitim preferencijama. Izvođenje nastave svih kolegija je podržano radom i dostupnim materijalima na platformi e-učenje.

Nastava se održava u moderno opremljenim dvoranama i kabinetima uz pomoć najnovije tehnologije. Radom u malim grupama te individualnim pristupom radu studentima je olakšano usvajanje informatičkih znanja budući da se profesori mogu prilagoditi zahtjevima i posebnostima svakog studenta. Studijski se program izvodi na preddiplomskoj razini u trajanju od tri godine (akademski naziv Baccalaureus/a - sveučilišni prvostupnik ili prvostupnica ekonomije univ. bacc.oec.) te na diplomskoj razini u trajanju od dvije godine (akademski naziv magistar ili magistra ekonomije, mag.oec.).

Studij je usklađen sa sličnim programima koji se izvode na ostalim sveučilištima u zemlji ali i širom Europe, te je priznat na sveučilištima koja su u sustavu Bolonjskog procesa. Stoga studenti mogu jednostavno dio programa odslušati i na nekom od europskih sveučilišta budući da ga se u potpunosti priznaje.

Po uspješnom završetku studijskog programa Poslovne informatike studenti usvajaju temeljna znanja ekonomskih disciplina, naročito organizacije i menadžmenta u uvjetima suvremenog informacijskog društva. Osposobljeni su za poslove analize i modeliranja poslovnih podataka i procesa, upravljanja projektima i kvalitetom, odnosno projektiranje informacijskih sustava. Studenti stječu i temeljna znanja programiranja, računalnih mreža, modeliranja podataka i razvoja web aplikacija.

Nakon završenog studijskog programa Poslovne informatike, studentima se pružaju brojne mogućnosti zapošljavanja i daljnjeg napredovanja na atraktivnim radnim mjestima, ne samo u Hrvatskoj već i u poduzećima širom svijeta. Više od desetljeća se bilježi trend kontinuirane potražnje za informatičkim osobljem, naročito za onima koji imaju ekonomska znanja, poznaju funkcioniranje poslovnih procesa, ali i osobitosti primjene suvremenih IKT rješenja u poduzećima.

Pridružite se!

Popis predmeta

I. Semestar

II. Semestar

III. Semestar

  • Osnove makroekonomije
  • Mikroekonomija 1
  • Ekonomska sociologija
  • Računalne mreže
  • Operativni sustavi

IV. Semestar

* kolegij će se izvoditi u zimskom semestru

V. Semestar

VI. Semestar

  • Management
  • Kvantitativne metode poslovnog odlučivanja
  • Informatički praktikum
  • Izborni predmet
    • Multimedijski sustavi
    • Sigurnost informacijskih sustava
    • Međunarodno poduzetništvo
    • Gospodarstvo Hrvatske
  • Završni rad