fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Novi pehari za OET!

Izuzetno mi je zadovoljstvo obavijestiti vas da se je futsal ekipa Odjela za ekonomiju i turizam «Dr.Mijo Mirković» u Puli (OET Pula) osvojila treće mjesto i brončanu medalju na OLIPMIJADI EKONOMISTA 2010 koja se održala u Sarajevu (BiH) od 15.04. do 18.04 .2009. Iako nisu postigli prošlogodišnji rezultat (drugo mjesto) naši studenti su ponovo prikazali izvrsnu igru, osvojili pehar i time promovirali naš Odjel.

Na turniru je nastupio veliki broj Fakulteta iz cijele regije a ekipa OET-a je bila u grupi B sa Ekonomskim fakultetima iz Rijeke, Sarajeva i Zenice. Kako smo prvog dana igrali rano ujutro a u Sarajevo došli dan prije u kasnim popodnevnim satima našim studentima su noge još bile «teške». Nakon pobjede protiv Zenice 3:1 i domaćina Sarajeva s 5:3 uslijedio je minimalan poraz od Rijeka s 2:1 i to u utakmici gdje su naši dečki imali nebrojen broj šansi za pogotke. Direktnim plasmanom u polufinale sastali smo se s Zagrebačkim VERN-om, zasigurno jednom od najbolje organiziranih i opremljenih ekipa u Evropi. Bez obzira na kvalitetu VERN-a do zadnje minute prvog poluvremena naši studenti su u potpunosti «razbili» protivnike i s dva prekrasna pogotka poveli 2:0.  I kada su mnogi pomislili da ćemo s lakoćom ući u novo finale uslijedila su dva velika peha za našu ekipu - dva autogola iz slučajnih «odbijanaca» i povreda našeg golmana Barišića. U drugom poluvremenu ponovno smo pritisnuli VERN ali jedan udarac na naš gol rezultirao je njihovim pogotkom i ulaskom u finale (poraz 3:2). Gotovo je nevjerojatno kako je «božica fortuna» ponovo okrenula leđa našim studentima u najvažnijim trenutcima. Sav nedostatak sreće i preciznosti protiv VERN-a «platili» su studenti Škole za management iz Kopra koje smo u utakmici za treće mjesto razbili s 5:0 i više nego zasluženo osvojili još jedan pehar.

Treba naglasiti da smo na turniru ponovo nastupili bez nekolicine prvotimaca našeg Odjela (Funčić, Tomić, Marić i Lolić) koji zbog ispitnih obveza ili igranja u matičnim klubovima nisu mogli nastupiti na ovogodišnjoj Olimpijadi ekonomista. Olimpijadu ekonomista je organizirao Ekonomski fakultet iz Sarajeva koji to vrlo uspješno čini već šestu godinu za redom.
.  
Popis igrača OET-a koji su nastupili na Olimpijadi ekonomista 2010:

1.    Ivan Mavrić, kapiten
2.    Dean Hrelja
3.    Darko Kundović
4.    Branimir Martić
5.    Igor Todorov
6.    Silvije Barišić
7.    Valter Cetina
8.    Marko Peteh

Voditelj: Mr.sc. Dean Sinković, MBA

Sportski pozdrav,

 Mr.sc. Dean Sinković, MBA            
Koordinator za sport pri Odjelu za ekonomiju i turizam «Dr.Mijo Mirković» u Puli