fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Tenis ekipa oduševila u Valenciji!

Valencia (Španjolska) je od 11.11. do 16.11. 2010 ponovo bila poprište vrhunskih sportskih nadmetanja između studenata iz Europe, Azije i Afrike. Vrhunska organizacija od strane studentskih udruga BDJ Sport Management i Toffersports, koji već četvrtu godinu organiziraju turnir pod nazivom EUROVALENCIA, okupila je preko 1000 studenata iz pet sportskih disciplina (futsal, nogomet, košarka, odbojka i tenis).

Odjel za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" je ove godine nastupio sa svojom teniskom ekipom i osvojio srebro (kategorija studenti) i broncu (kategorija studentice). Za razliku od prijašnjih godina kada su studenti nastupali timski, ove godine organizatori su se odlučili na pojedinačno natjecanje u tenisu. U muškom dijelu natjecanja za OET su nastupali naši studenti Filip Šetić i Tomislav Raca dok je u ženskom dijelu natjecanja OET predsatvljala Marta Tuhar. Nažalost naš prvi reket i jedan od najboljih studenata tenisera u Hrvatskoj Albert Lončarić morao je odustati od natjecanja netom prije odlaska u Valenciu zbog nastupa na profesionalnom turniru.

Muški dio natjecanja bio je izuzetno težak i konkurentan gdje su od 14 natjecatelja svi imali iskustva igranja na Europskim ili Svjetskim sveučilišnim prvenstvima i gotovo svatko od njih mogao se naći na postolju. Zbog velikog broja mečeva u samo tri natjecateljska dana grupni dio natjecanja odigravao se u jednom setu do devet. Filip Šetić našao se u grupi A gdje je vrhunskim predstavama deklasirao studente sa Sveučilišta iz Atene (9:2), Sveučilišta Al-Akhawayan iz Markoka (9:0) i Sveučilišta HEC iz Pariza (9:3). Drugog dana nešto teže pobjeđuje predstavnike sa Sveučilišta CUS iz Milana (9:5), Sveučilišta iz Praga (9:5) i u "ljepotici" grupe A studenta sa Sveučilišta iz Krete (9:7). Time je Filip osvojio prvo mjesto u grupi i zaslužio nastup u polufinalu.

U grupi B nastupio je naš student Tomislav Raca koji pobjeđuje drugog predstavnika sa Sveučilišta Al-Akhawayan iz Maroka (9:5), Sveučilišta iz Atene (9:6) i Sveučilišta HEC (9:4). Drugog dana krenuo je sa pobjedom protiv predstavnika sa Sveučilišta iz Bratisave (9:4) ali je potom poražen od predstavnika sa Sveučilišta u Valenciji (6:9) inače igrača koji je bio prije dvije godine rangiran 315 igrač na ATP listi. U zadnjem meču pobjeđuje studenta s Sveučilišta u Freibourgu (9:2) čime osvaja drugo mjesto u grupi i prolazak u polufinale.

Polufinale, koje se igralo na dva dobivena seta, donijelo je duel između dva naša studenta Šetić-Raca. Njihov meč je trajao preko dva sata i završava pobjedom Šetića s 6:4, 6:7, 6:2. U meču za treće mjesto vidno umorni Raca izgubio je meč od predstavnika Sveučilišta iz Krete 3:6, 6:4, 4:6. Finalni meč ponudio je "atomski" tenis u kojem su se sastali do tada neporaženi Filip Šetić i predstavnik sa Sveučilišta iz Valencie. Zasigurno najnapetiji meč završio je pobjedom Španjolca u tri seta - 6:4, 6:7, 6:3 . Treba napomenuti da je našem Šetiću ovo prvo međunarodno natjecanje koji je uz to bio najmanje sedam godina mlađi od protivnika iz Valencie. Drugo i četvrto mjesto veliki je rezultat za OET jer na ovom natjecanju u protekle tri godine nije osvajao medalje.

Ženski dio natjecanja bio je nešto lakši. Marta Tuhar bila je u grupi B gdje je pobjedila predstavnice sa Sveučilišta HEC iz Pariza (9:3), Sveučilišta iz Freibourga (9:0) te sa Sveučilišta iz Valencie (9:7). U meču za prvo mjesto u grupi poražena je od predstavnice sa Sveučilišta iz Atene (5:9) čime je, kao druga u grupi, izborila meč za treće mjesto. U tom duelu uspjela je preokrenuti izgubljen meč protiv predstavnice sa Sveučilišta iz Barcelone jer je gubila s 2:6 1:4 ali je izvrsnom igrom na kraju slavila s 2:6, 7:6, 6:4 i više nego zasluženo osvojila treće mjesto.

Dvije medalje s renomiranog sveučilišnog turnira EUROVALENCIA 2010 dodatna je potvrda kvalitetnog rada sa studentskim sportskim ekipama na OET-u.

 

Sportski pozdrav,


mr.sc. Dean Sinković, MBA

Koordinator za sport pri Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli