fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Pulskim studentima ponovo osvojili pregršt medalja u Beogradu!

Na međunarodnom sveučilišnom turniru BEST 2013 održanom od 2. do 5. svibnja 2013. godine u Beogradu, pod organizacijom studentskih sportskih udruga Sveučilišta u Beogradu, naši studenti osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Turnir je okupio oko 1300 natjecatelja s 40tak sveučilišta iz Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u sedam sportskih disciplina.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli predstavljali su stolnotenisačice Dina Pervan i Ljiljana Janković te tenisači Filip i Emil Šetić. Dina Pervan i Ljiljana Janković postavljene su, nakon osvajanja posljednja četiri međunarodna sveučilišna turnira, kao prve i druge nositeljice. Kako je svaka od njih zabilježila šest čistih pobjeda rezultatom 3:0 ili 3:1 u setovima ponovo su se našle u finalu gdje su ponovo nijanse odlučile da Dina bude zlatna a Ljiljana srebrna. Nakon što je Ljiljana osvojila Eurovalenciu 2012 i Euroibizu 2012, Dina je pobijedila na Beirut Unisport Festivalu 2013 i sada u Beogradu pa je njihov međusobni skor trenutno 2:2. Finale je bilo vjerojatno najzanimljivije do sada jer je Dina pobijedlila u pet setova rezultatom 3:2 (11:9, 8:11, 12:10, 9:11 i 11:8) pri čemu su gledatelji često ustajali i pljeskom popratili fantastične poteze naših studentica. Tenisači Filip i Emil Šetić nakon osvajanja posljednih pet međunarodnih natjecanja i dva Državna sveučilišna prvenstva Hrvatske morali su se ovog puta zadovoljiti “tek“ srebrnom i broncom. Oba brata su bez većih poteškoća došla do polufinala s pet čistih pobjeda ali su tu (prvo Emil u polufinalu pa potom Filip u finalu) naišli na predstavnika sa Sveučilišta iz Niša koji ih je pobijedio i zasluženo osvojio ovogodišnje izdanje turnira. Iako su nas naši studenti braća Šetić u protekle dvije godine “razmazili“ s prvim mjestima ovaj uspjeh je itekako vrijedan jer naše malo sveučilište ponovo osvaja odličja na ovako jakim natjecanjima. U svojstvu voditelja delegacije i ekipa studente je pratio Koordinator za sport dr.sc. Dean Sinković, MBA. 

Za kraj potrebno se zahvaliti Studentskom centru Pula koji je našim studentima omogućio nastup na ovom vrhunskom turniru.