fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Nogometaši OET-a pobijedili Europske sveučilišne prvake!!

Futsal ekipa OET-a nakon gotovo godine dana pauze vratila se igranju na najbolji mogući način! Pomlađeni sastav OET-a uz nekolikoliko "iskusnijih" igrača pokazao je da futsal na OET-u ima itekako svjetlu budućnost te da "smjena generacije" nije ostavila traga. Na netom završenom kvalifikacijskom turniru Državnog prvenstva Hrvatske održanom u Zagrebu osvojili su prvo mjesto i time izborili nastup na finalnom natjecanju koje će se od 02.-06.06 održati u Vinkovcima.

Skupinu Sjever pored Pule činili su Sveučilište u Osijeku, VERN i aktualni Europski sveučilišni prvaci- Sveučilište u Zagrebu. Koliko je turnir bio jak govori i činjenica da je Veleučilište VERN u svojoj ekipi imao čak pet prvoligaških igrača futsala i jednog reprezentativca dok je Osijek na turnir došao u nikad jačem sastavu. U takvoj situaciji Pula je bila papirnati autsajder i, imajući u vidu da ekipa u ovakvom sastavu nikada nije zaigrala, bilo je teško vjerovati u prolazak skupine. Međutim pokazalo se upravo suprotno...

U prvoj utakmici na suprotnoj strani našla se ekipa  VERN-a. Utakmica puna dinamike i fenomenalnih poteza bila je neizvjesna svih 30 minuta. Iako su naši dečki čak tri puta vodili (strijelci Martić, Marić i Tomić), VERN se uporno vraćao pa je utakmica završila neriješeno s rezultatom 3:3. Treba istaknuti da je na istoj utakmici VERN-u priznat vrlo sumnjivi gol a našim dečkima nije dosuđen očiti penal pri kraju utakmice. S druge strane treba priznati da je naš golman Matija Mihalković briljirao i sa brojnim obranama spasio našu ekipu od poraza.

Druga utakmica donijela je okršaj sa Hrvatskim ali i Europskim sveučilišnim prvacima tj. Sveučilištem u Zagrebu. Iako Pula nikada u svojoj povijesti nastupa na Državnim prvenstvima Hrvatske nije pobijedila Zageb treba isto istaknuti da u tim utakmicama nije nikada bila u potpunosti nadigrana. Nakon početnih pet minuta studenti iz Zagreba pleli su mrežu oko našeg gola i uskoro poentirali za 1:0....ali tada kreće raspsodija Puljana. Nakon što je Hrelja izjednačio naši dečki dobili su krila i dvije minute prije kraja utakmice vodili su s čak 6:1 (strijelci Todorov, Tomić, Ađam, Martić i Funčić)!! U zadnje dvije minute dolazi do opuštanja i Zagreb postiže dva pogotka čime su samo smanjili rezultat. Pobjeda Puljana od 6:3 bio je prvi službeni poraz Sveučilišta u Zagrebu nakon gotovo tri godine!! Ono što raduje je da su preokret u ovoj utakmici donijeli novi "klinci" OET-a poput Ađama, Uroševića, Todorova, Mihalkovića, Marića, Funčića i Tomića.

U zadnjoj utakmici naši dečki rutinski su pobijedili Osijek s 3:0 čime su osvojili prvo mjesto u skupini. Drugo mjesto pripalo je Sveučilištu u Zagrebu koje će se zajedno našim Sveučilištem, te Sveučilištem u Rijeci i Splitu (skupina Jug), naći na završnom turniru u Vinkovcima.

Sveučilište u Puli bilo je sastavljeno od sljedećih studenata OET-a: Matija Mihalković, Ivan Mavrić (cap), Igor Todorov, Dean Hrelja, Mario Ađam, Branimir Martić, Goran Urošević, Matija Funčić, Goran Tomić i Luka Marić. Ekipu je vodio mr.sc. Dean Sinković, MBA.