fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Muška odbojka se vratila i odmah zasjala zlatom!!

Proteklog vikenda u sklopu 2. Studentskih dana koje je organiziralo Sveučilište Sjever iz Varaždina održao se međunarodni sveučilišni turnir u muškoj odbojci na kojem su putem pozivnica sudjelovala sveučilišta iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije. Nakon što se muška sveučilišna odbojka u Puli nije igrala gotovo četiri godine, došla je nova talentirana generacija studenata koja prema svemu viđenom ima veliki potencijal. Tim više što su Varaždin otputovala samo šest igrača koji su uz vodstvo kapetana Vedrana Arapovića u jednom danu odigrali čak pet utakmica i - sve pobijedili!! Tako se nakon muške košarke, koja se ponovno formirala prije dvije godine, na pulsko sveučilište vratila i muška odbojka. Shodno tome, od sljedeće ak.godine sport na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli bit će bogatiji za još jednu disciplinu.

Turnir je bio besprijekorno organiziran tako da pohvale prije svega idu "mladom" Sveučilištu Sjever koje na krilima prof. Nedeljka Pavleca punom parom razvija svoj sveučilišni sport. Iako je u prvom planu bila promocija sveučilišnog sporta, na terenima se vodila prava bitka za svaki poen. Najzanimljivije utakmice, koje su se igrale po principu svako sa svakim, bile su između Pule i Budimpešte te Pule i Varaždina koje su odlučene u trećem setu (igralo se na dva seta do 25). Na kraju su najveći pehar odnijeli studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli!!

Nakon turnira slijedilo je druženje studenata te, uz ono malo energije što im je ostalo nakon cjelodnevnog igranja, odlazak u noćni život Varaždina.

Za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nastupili su sljedeći studenti: Vedran Arapović (kap), Mikele Matošević, Karlo Kocijan, Deny Bljaić, Maurizio Matić te Mihael Radolović. Studente je pratio Koordinator za međunarodnu suradnju i sport pri FET-u, doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA.