fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Odbojkašice tik do zlata!!

Odbojkašice Odjela za ekonomiju i turizam „Dr.Mijo Mirković“ u Puli zabilježile su još jedan veliki sportski uspjeh osvojivši drugo mjesto i srebrne medalje na međunarodnom sveučilišnom turniru BEST 2011 koji se od 04.05. do 08.05.2011. održao u Beogradu. Četvrto izdanje Belgrade Sport Tournamenta (BEST) okupio je državne sveučilišne prvake iz pet sportova (futsal, odbojka, košarka, nogomet i tenis) koji je time zasigurno postao i najkonkurentniji međunarodni sveučilišni turnir u Europi. Vrhunska organizacija, kvalitetna infrastruktura, odlično suđenje i jake utakmice postale su glavno obilježje BEST-a. Turnir je okupio gotovo 1000 studenata sportaša sa brojnih sveučilišta iz Europe i Azije.

Naše odbojkašice našle su se u grupi B zajedno sa sveučilišnim prvakinjama iz Srbije, Poljske i Libanona. Iako se doputovale u četvrtak (04.05) odbojkašice OET-a su isti dan morale igrati čak dvije utakmice. Prva utakmica pokazala se najlakšom jer protiv Sveučilišta Balamand (Libanon) naše su cure uvjerljivo slavile s 15:4 i 15:6 u setovima. Nekoliko sati kasnije zadatak je bio puno teži jer su protivnice bile sa Sveučilišta u Beogradu. U prvom setu OET je potpuno nadigrao protivnice slavivši s 15:4 ali u drugom setu beograđanke, uz ogromnu podršku gledatelja, su povele s 9:3. Kada se činilo da će utakmica otići u treći set naša kapitenica, i najbolja igračica turnira, Marina Jahn bila je nezaustavljiva i na kraju su naše djevojke slavile s 15:12. Utakmica sa Beogradom bila je zasigurno jedna od najboljih od kada je oformljena ženska odbojkaška ekipa OET-a. Drugog dana turnira igrana je utakmica protiv Sveučilišta Varšava (Poljska) koje su naše studenice dobile u dva seta s 15:12 i 15:11 čime su osvojile prvo mjesto u grupi B i direktan nastup u polufinalu. U polufinalu su ih čekale studenice Sveučilišta u Ljubljani koje su naše odbojkašice pobijedile s 25:16 i 25:22 odigravši utakmicu gotovo bez ijedne greške. Finalni ogled ponudio je utakmnicu između OET-a i Sveučilišta u Moskvi – dvije jedine neporažene ekipe.Utakmica, koja se odigrala u velikom sportskom kompleksu „Šumica“, bila je prava poslastica turnira jer je ponudila „atomsku“ odbojku i pregršt lijepih poteza koje su mamile pljesak gledatelja. Naše studentice su u prvom setu u potpunosti nadigrale svoje protivnice i pobijedile s 25:19 a u drugom setu su imale čak i meč loptu pri rezultatu 24:22. Međutim iskusne ruskinje koje su imale i dužu klupu nisu se predavale i dobile su isti set s 26:24. U trećem setu osjetio se umor kod naših cura koje su imale samo jednu zamjenu. Ruske studentice su bile u stalnom vodstvu i u jednom trenutnku su vodile s 23:16. Međutim OET na krilima Jahn i Kaleb dolazi do 24:24 i diže napetost do usijanja. Zadnji bodovi digli su publiku na noge u kojem su spretnije i sretnije bile ruskinje koje su ponovo slavile s 26:24 i osvojile turnir.Veliki pljesak na kraju utakmice bio je dokaz jednom fantastičnom finalu u kojem su naše studentice ponovo dokazale da je sport zasigurno jedan od najvećih brendova Odjela za ekonomiju i turizam „Dr.Mijo Mirković“ u Puli.

Nakon finalnih utakmica svi sudionici mogli su pratiti prijateljsku utakmicu muške odbojkašne reprezentacije Srbije koji su na zadnjem Svjetkom prvenstvu (2010) osvojili broncu. Turnir je zatvoren fantastičnim natjecanjem između cheerleadersica. Pobjednice cheerleading natjecanja Sveučilište iz Bratislave ponudile su spektakularan nastup i nevjerojatne „vratolomije“ koje su digle cijelo gledalište na noge.  

Vrhunska organizacija turnira omogućila je svim sudionicima i stalno druženje, obilaske kulturno-povijesne baštine Beograda ali i vrhunski noćni program.

Odbojkašku ekipu OET-a činile su: Marina Jahn (cap), Tea Vitasović, Marija Slavulj, Tihana Celija, Nataša Čuić, Andrea Licul i Antonija Kaleb. Voditelj ekipe bio je Massimo Brajuha a kao voditelj delegacije studente je pratio Koordinator za sport pri OET-u mr.sc. Dean Sinković, MBA.  

Sportski pozdrav,                                  

Mr.sc. Dean Sinković, MBA                                    

Koordinator za sport pri Odjelu za ekonomiju i turizam «Dr.Mijo Mirković» u Puli