fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

 

Jubilarno, 15. izdanje nacionalnog sveučilišnog prvenstva u judu (UnisportHr Judo), održalo se 17. siječnja 2016. godine u dvorani Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zahvaljujući činjenici da se natjecanje održalo u godini održavanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., što je zapravo jedno od kriterija za sudjelovanje na Igrama, okupio se rekordan broj natjecatelja sa svih sveučilišta u Hrvatskoj.Organizatori natjecanja bili su Hrvatski akademski sportski savez i Hrvatski judo savez. 


Boje pulskog sveučilišta branio je student Luka Goršćak i to u kategoriji do 100kg. U vrlo  jako konkurenciji Luka je odradio odlične borbe i zabilježio tek jedan nesretan poraz u polufinalu. Kao i do polufinala Luka, je hrabro odradio borbu za  broncu te pulskom sveučilištu pridodao jos jedno odličje. Bravo Luka!


Ono što posebno raduje je činjenica da se nakon dvije godine stanke judo ponovno vratio na pulsko sveučilište. Još daleke 2009. godine pulski student i jedan od najpoznatijih hrvatskih judaša, Damir Islambašić, okitio se titulom dvostrukog sveučilišnog prvaka Hrvatske dok se Nicole Boneta na istom natjecanju okitila srebrom i broncom. Tri godine nakon toga grupa pulskih studenata judaša (Boneta, Avdović, Mazzanti, Šajrih i Radetić) osvojila je čak osam medalja.

Nadajmo se da će uspjeh Luke Gorščaka biti motiv svim studentima judašima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli da s još većim entuzijazmom prionu treninzima te da sljedeće godine zajedno s Lukom krenu u borbe za nova odličja.

Sportski pozdrav,

doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA

Koordinator za sport pri FET-u