fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Ova generacija odbojkašica ne zna za poraz!! Fabio u ludom preokretu do zlata, Janković i Pervan standardno najbolje!!

Međunarodni sveučilišni turnir Eurovalencia 2014. održao se od 24. do 27. travnja u Valenciji u organizaciji Politehničkog Sveučilišta iz Valencije (Universidad Politecnica de Valencia) i studentske sportske udruge BDJ Integral Sport Managment.  Turnir se održava već sedmu godinu zaredom i postao je jedan od najkonkurentnijih i najbolje organiziranih međunarodnih sveučilišnih natjecanja koje redovno okuplja 40ak sveučilišta s čak tri kontinenta. Ove se godine natjecalo više od 1000 studenata u čak sedam sportskih disciplina. Do ovogodišnjeg nastupa, a na turniru nastupaju od 2009. godine, pulski su studenti osvojili tri zlata, četiri srebra i jednu broncu u brojnim sportskim kategorijama.

Boje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na Eurovalenciji 2014 branile su ženska odbojkaška te muška i ženska stolnoteniska ekipa koji su postigli najbolji mogući rezultat – tri zlata i srebro!!   

Nakon osvajanja Državnog sveučilišnog prvenstva Hrvatske, pulske su odbojkašice nastavile istim intenzitetom i na međunarodnom planu. Predvođene kapetanicom Teom Vitasović protivnicama nisu prepustile niti seta te se više nego zasluženo u Pulu vraćaju okićene još jednim međunarodnim zlatom.

Stolni tenis ovog se puta vraća s zlatnim medaljama u ženskoj ali i muškoj konkurenciji. Fabio Ivinić, student prve godine studija Informatike, nakon osvajanja srebrne medalje na Euroijadi 2013 u Brašovu sada se popeo i na stepenicu više. S druge strane, naše su nas stolnotenisačice Ljiljana Janković i Dina Pervan već toliko razmazile da njihovo novo međunarodno finale više i ne iznenađuje.

ODBOJKA

Odbojkašice pulskog sveučilišta bile su smještene u grupi B u sklopu koje su osvojile prvo mjesto pobijedivši s 2:0 u setovima studentice sa Sveučišta Lebanese American University (Libanon), Sveučilišta u Novom Sadu te beogradskog FON-a (Fakultet organizacionih nauka). Istim tempom nastavile su u četvrtfinalu i polufinalu gdje su svladale ekipe Sveučilišta Bocconi (Italija) i Sveučilište Paris Dauphine (Francuska).

U finalu ih je ponovo čekao poznati beogradski FON kojeg su naše studentice ponovo pobijedile s 2:0 i više nego zasluženo osvojile novo zlato! Pored ovogodišnje Eurovalecije naše su odbojkašice od 2008. godine dvaput osvojile turnire u Parizu (Hec Mercuriales), jednom na Ibizi (EuroIbiza) te srebro u Beogradu (BEST).

Odbojkašku ekipu činile su sljedeće studentice: Tea Vitasović (kap.), Marija Slavulj, Vanessa Pahović, Emina Zahirović, Tea Sanković, Jelena Grujić, Sara Terlević i Nataša Čuić.

STOLNI TENIS 

Fabio Ivinić u kategoriji stolnog tenisa relativno je lako došao do polufinala pobijedivši studente sa Sveučilišta iz Valencije i Karlsruhea. Tu ga je čekao vrlo dobar predstavnik sa Lebanese American University. Način kako je Fabio slavio u polufinalu bilo je stvarno nešto posebno. Naime Fabio je u tom meču pobijedio s 3:2 u setovima, ali nakon što je gubio 2:0 i 10:4 u trećem! Koliko ga je to motiviralo govori činjenica da je u finalu relativno lako s 3:0 svladao studenta sa Sveučilišta St.Joseph iz Libanona.

U kategoriji ženskog stolnog tenisa naše su studentice Liljana Janković i Dina Pervan osvojile i osmi međunarodni sveučilišni turnir u nizu. Do finala svaka od njih imala je po pet mečeva koje su više nego zasluženo riješile u svoju korist. U finalu je Lilja slavila s 3:1 te se okitila novim zlatom dok je Dina uzela još jedno srebro. Za sada, što je gotovo nebitno, Liljana vodi 5:3 u zlatnim medaljama:)

EUROVALENCIA 2014

Sedmo izdanje Eurovalencije bilo je ponovo u svakom segmentu vrhunski organizirano. Iako su naše studentice i studenti igrali brojne mečeve imali su dovoljno vremena posjetiti brojne znamenitosti predivne Valencije, popratiti nogometnu utakmicu između Valencije i Atletico Madrida te uživati u druženjima sa studentima iz cijelog svijeta.

Studente je u svojstvu voditelja delegacije pratio Koordinator za međunarodnu suradnju i sport pri FET-u, doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA te dugogodišnji sponzor i prijatelj pulskog sveučilišnog sporta gosp. Enver Šeperović.