fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Državno sveučilišno prvenstvo Hrvatske u plivanju i vaterpolu, pod nazivom UniSport HR Waters 2015, održalo se 5.-6. prosinca 2015. godine na bazenima Kantrida u Rijeci. Natjecanje koje je okupilo nekoliko stotina natjecatelja s 15ak visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, organizirao je Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s Riječkim sveučilišnim sportskim savezom.

 

Boje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ove su godine branile šest studentica: Valery Švigir, Anđela Vrljić, Sonja Slavulj, Elena Tomac, Petra Perhat i Asja Valenčić, koje su se natjecale u nekoliko plivačkih disciplina. U vrlo jakoj konkurenciji najveća zvijezda natjecanja bila je zasigurno pulska studentica Valery Švigir koja je postala – četverostruka državna prvakinja Hrvatske!! Osim što je osvojila tri pojedinačna zlata, zajedno je s Anđelom, Elenom i Petrom osvojila je i štafetu 4X50 mješovito, koji mnogi smatraju najatraktivnijom utrkom u plivanju. Pored toga, pulske su studentice osvojile i srebro u drugoj štafeti 4x50 slobodno te dvije pojedinačne bronce (Vrljić). Iako je pulsko sveučilište po broju prijavljenih studenata opet bilo najmanje na natjecanju, odlični pojedinačni rezultati te ženske štafete donijeli su našem sveučilištu treće mjesto u ukupnom poretku!! I to odmah iza zagrebačkog i riječkog sveučilišta koji su imali 20-30 natjecatelja, nastupali u svim disciplinama i samim time skupili i puno više bodova.

 

Rezultati ostvareni na Državnom sveučilišnom prvenstvu u Rijeci su sljedeći:

Valery Švigir – zlatna medalja 50m slobodno, zlatna medalja 50m delfin, zlatna medalja 50m leđno, zlatna medalja štafeta 4x50m mješovito, srebrna medalja štafeta 4X50m slobodno.

Anđela Vrljić –  zlatna medalja štafeta 4x50m mješovito, srebrna medalja štafeta 4X50m slobodno, brončana medalja 50m prsno, brončana medalja 100m prsno.

Elena Tomac – zlatna medalja štafeta 4x50m mješovito, srebrna medalja štafeta 4X50m slobodno, 4. mjesto 50m leđno

Petra Perhat - zlatna medalja štafeta 4x50m mješovito, srebrna medalja štafeta 4X50m slobodno, 5. mjesto 50m slobodno

Štafeta 4x50m mješovito (Švigir, Vrljić, Tomac, Perhat) – zlatna medalja

Štafeta 4x50m slobodno (Švigir, Vrljić, Tomac, Perhat) – srebrna medalja

UKUPNI POREDAK: brončana medalja!


---------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA             

 

Koordinator za sport pri Fakultetu za ekonomiju i turizam “Dr.Mijo Mirković“

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli