fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

STIRLING OSVOJIO PULSKE KVALIFIKACIJE

Odjel za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli u suradnji sa sveučilišnim studentskim zborom organizirao je međunarodni kvalifikacijski turnir ECTA lige na kojem su sudjelovala tri sveučilišta - Sveučilište Ljubljana (Slovenija), Sveučilište Stirling (Škotska) i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Turnir se održao od četvrtka 06.10.2010 do nedjelje 10.10. 2010 na terenima SRC Verudela. Pobjedniku turnira (Stirling) omogućen je odlazak na finalno natjecanje ECTA lige (European Collegiate Tennis Association) u koji će se održati od 11.11 do 14.11. u Londonu. 

Nagrada za velike uspjehe studenata OET-a koji su postigli u samo pet godina očituje se u pozivanju i dobivanju organizacije ovako jakog natjecanja. ECTA liga okuplja kremu sveučilišnog tenisa u kojem vrlo često možemo vidjeti igrače koji nastupaju i na ATP turnirima. ECTA Turniri se održavaju u osam gradova širom Europe a pobjednici skupina odlaze na finalno natjecanje u London. Igraju se po principu četiri single meča i dva meča parova.

Predivno vrijeme i odlični tereni omogućili su fantastičan tenis na Verudeli. Koliko su mečevi bili zanimljivi govori i činjenica da su se brojni prolaznici zaustavili gledati tenisko umjeće studenata. Stirling je jedno od najpoznatijih sveučilišta u Velikoj Britaniji koji ima buđet za sport preko 500.000 eura a upravo su najpoznatiji po tenisu. Zapošljavaju čak tri trenera tenisa (od toga je jedan i trener Davis Cup reprezentacije Velike Britanije) i imaju na desetke natkrivenih terena za svakodnevno treniranje. Osim ECTA lige nastupaju na desetak turnira širom svijeta i često se vraćaju kao pobjednici. Primjerice, svi njihovi igrači imaju stipendiju Sveučilišta, besplatan smještaj, hranu i knjige te svakodnevne treninge.

PULA-STIRLING 2:4

Prvog dana (četvrtak) sastali su se Pula i Stirling i rezultat je bio vrlo neizvjesan do samog kraja zadnjeg meča. Naš prvi reket Albert Lončarić je doslovno pregazio prvi reket Stirlinga (inače Latvijac) i pobjedio s visokih 6:2, 6:0. Drugi reket Filip Šetić nakon fantastičnog meča također pobjeđuje drugi reket Stirlinga s 6:3, 6:4. Treći reket Emil Šetić izgubio je gotovo dobiven meč s 6:3, 4:6, 1:6 iako je u drugom setu imao prednost 4:2. Četvrti reket, inače novajlija u timu OET-a, Edi Pašić pružio je odličnu igru ali je poražen s 6:4, 6:3. Nakon 2:2 u singlovima naši tenisači su ipak nadigrani u parovima. Kako nam je prvog dana falio naš specijalist za parove Tomislav Raca morali smo priznati dva poraza. Prvo su Lončarić i Pašić izgubili s 6:3, 6:3 dok su braća Šetić pala tek nakon dva tie-breaka (7:6, 7:6).

PULA-LJUBLJANA 3:3

Drugog dana (petak) sastali su se Pula i Ljubljana. Nakon čak tri poraza u singlovima naši dečki uspijevaju dobiti oba meča parova i izjednačavaju rezultat. Prvo je Lončarić ponovo "pomeo" prvi reket Ljubljane s 6:1, 6:3. Drugi reket Filip Šetić gubi s 4:6, 3:6 a treći reket Emil Šetić s 3:6, 3:6. Pašić je ponovo pružio dobru igru ali gubi nakon trećeg seta (1:6, 6:4, 3:6). Povratak Race u parovima se odmah osjetio i zajedno s Pašićem, nakon najboljeg meča turnira, pobjeđu s 6:4, 6:7, 14:12. Braća Šetić odličnom igrom također pobjeđuju s 7:5, 7:6 i izjednačuju ukupni rezultat na 3:3

STIRLING - LJUBLJANA 4:2

Treći dan (subota). Sličan scenario kao protiv Pule. Nakon neriješenih singlova Stirling dobija oba parova i pobjeđuje s 4:2. Kao pobjednici turnira odlaze na finalno natjecanje u London.

Za tenisku ekipu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupli su sljedeći studenti (svi s OET-a):

ALBERT LONČARIĆ

FILIP ŠETIĆ

EMIL ŠETIĆ

EDI PAŠIĆ

TOMISLAV RACA

Voditelj: mr.sc. Dean Sinković, MBA

Odlična infrastruktura i organizacija motivirala je studente iz Ljubljane i Stirlinga da pomognu našem Odjelu organizirati veliki teniski turnir (najmanje 10 ekipa) koji je u planu sljedeće akademske godine. To bi zasigurno bila kruna svih dosadašnjih uspjeha postignutih u sklopu sportskih aktivnosti na OET-u.  Stoga već danas počinjemo raditi na organizaciji istog!

Sportski pozdrav,

mr.sc. Dean Sinković, MBA

Koordinator za sport pri Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli