fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Dina ovog puta "preotela" zlato od Ljiljane, plivačice ponovno briljantne!!

Drugo izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira Medsaharan Sport Challenge održalo se od 16. do 21. travnja 2015. godine u organizaciji Odjela za sport ponajboljeg afričkog sveučilišta Al Akhawayn iz Maroka. Turnir je okupio preko 1000 studenata iz Afrike, Europe, Azije i Amerike koji su se natjecali u sedam sportskih disciplina. Pulski su sveučilišni sport prošle godine na prvom izdanju turnira predstavljali tenisači i stolnotenisačice osvojivši dva zlata (Filip Šetić, Ljiljana Janković), srebro (Dina Pervan) i broncu (Emil Šetić). Na ovogodišnjem izdanju stolnotenisačice su ponovile rezultat, s time da je Dina osvojila zlato pobijedivši Ljiljanu u finalu, dok su plivačice s Odjela za odgoj i obrazovanje osvojile nevjerojatne tri zlatne i četiri srebrne medalje u nizu plivačkih disciplina.

 

STOLNI TENIS

Ljiljana Janković i Dina Pervan osvojile su i deveti međunarodni sveučilišni turnir u nizu!! Vrhunska forma obje studentice nije ostavila previše prostora za njihove suparnice, pa je Ljiljana do finala studentice sa Sveučilišta American University of Kairo, Sveučilišta Konstanz iz Njemacke, Sveučilišta Al Akwayan iz Maroka te Sveučilišta Manuba iz Tunisa savladala s 3:0 u setovina.

S druge strane ždrijeba kao druga nositeljica Dina je istim rezultatom pobijedila protivnice sa Sveučilišta Mohamed V i Sveučilišta Sajrah iz Moroka, Sveučilišta Batna iz Alžira te Sveučilišta Sorbone iz Francuske.

Novo finale između Dine i Ljilje još je jednom bilo izuzetno atraktivno. Iako su dugogodišnje partnerice u STK Pula i najbolje prijateljice, njihovi dvoboji najčešće budu odlučeni s par poena razlike. Tako je bilo i ovoga puta jer je Dina s 3:2 u setovima osvojila prvo mjesto!

 

PLIVANJE

Ženska plivačka sveučilišna ekipa bila je podijeljena na dva tima. Dok su studentice FET-a Sonja Slavulj i Anđela Vrljić briljirale na turniru u Valenciji, njihove kolegice s Odjela za odgoj i obrazovanje Elena Tomac i Petra Perhat u Maroku su imale još jednu “berbu medalja“.

Kroz tri dana natjecanja na predivnom 50 metarskom bazenu Sveučilišta Al Akhawayan nastupale su u gotovo svim plivačkim disciplinama i ostvarile sljedeće rezultate:

Zlatne medalje (3): Elena Tomac (50m delfin i 50m leđno), Petra Perhat (50m slobodno)

Srebrne medalje (4): Elana Tomac (50m slobodno i 100m leđno), Petra Perhat (50m leđno i 100m slobodno)

 

MED-SAHARAN SPORT CHALLENGE 2015

Poput prvog izdanja, i drugo izdanje turnira u svakom je segmentu bio besprijekorno organizirano. Vrhunski sportski kompleksi unutar kampusa, odlični smještajni kapaciteti, logistika i vodiči, kvalitetna konkurencija i koordinacija utakmica, svakodnevna mogućnost druženja i zabave za studente te izleti koji se pamte cijeli život. Odličnom organizacijom svih aktivnosti omogućeno je da studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu boravka u Maroku, pored Ifranea, posjete i niz predivnih gradova poput Feza, Erfouda, Marzuge, okuse jahanje na devama i spavanje u beduinskim šatorima usred Sahare. Zastava Sveučilišta Jurja Dobirle usred Sahare – neprocjenjivo!

Studentice je zadnja dva dana natjecanja pratio doc.dr.sc. Dean Sinković, Koordinator za međunarodnu suradnju i sport pri FET-u.