fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Sveučilište J. Dobrile u Puli dobilo nove studentske sportske zvijezde - plivačku ekipu!!

Drugo izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira EUROCOMILLAS održalo se od 20. do 23. 11. 2014. godine u organizaciji elitnog sveučilišta Comillas iz Madrida. Ove se godine okupilo preko 1200 studenata sa brojnih sveučilišta iz Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u devet sportskih disciplina. Natjecanja su se održala u sklopu sportskog kompleksa Vincente Del Bosque,  (naziv dobio po izborniku španjolske nogometne reprezentacije) koji je bio i jedan od promotora EuroComillasa.

Prošle su godine na prvom izdanju sportaši Sveučilišta J. Dobrile u Puli, braća Šetić, Dina Pervan i Ljiljana Janković, zabilježili najbolji mogući rezultat  - zlato i srebro u konkurenciji muškog tenisa i ženskog stolnog tenisa. Iako se ove godine činilo da će taj rezultat biti nemoguće ponoviti, pulski studenti sportaši napravili su novi podvig. Novoformirana plivačka ekipa pokorila je konkurenciju i osvojila je čak osam zlatnih i pet srebrnih medalja tj. bila najbolja u skoro svim plivačkim disciplinama u kojima je nastupila! Posebno je briljirala studentica Tamara Berber s čak pet zlatnih medalja! Pored plivačkog tima ponovno je oduševio student FET-a Fabio Ivinić koji je u konkurenciji stolnog tenisa zabilježio sedam pobjeda i osvojio još jedno stolnotenisko zlato. Nakon osvajanja srebra na Euroijadi 2013 u Brašovu, zlata na Eurovalenciji 2014 u Valenciji, Fabio je u sveučilišne vitrine pridodao još jedan najsjajniji trofej!! 

 

STOLNI TENIS

Na putu do novog zlata Fabio je do polufinala s 3:0 pobijedio protivnike sa Sveučilišta Konstanz (Njemačka), American University of Sharjan (Ujedinjeni Arapski Emirati), Sveučilišta St. Espirit Kasik (Kazahstan), Sveučilišta u Beogradu (Srbija) te Sveučilišta Alicante (Španjolska). Poput turnira u Valenciji, Fabio je u polufinalu ponovno prošao kroz pravu dramu jer je u jednom trenutku protiv studenta sa Sveučilišta Charles University iz Praga  gubio s 2:1 u setovima te 6:1 u četvrtom setu. Međutim, tada Fabio okreće sve na svoju stranu te uz brojne fenomenalne poene i pljesak publike pobjeđuje s 3:2 u setovima. Nakon takvog polufinala bilo je jasno da će Fabio osvojiti još jedan turnir, pa je na krilima ove velike polufinalne pobjede u finalu puno lakše s 3:1 u setovima pobijedio protivnika sa Sveučilišta St. Petersburg (Rusija).  

 

PLIVANJE

Nakon nekoliko pokušaja ove se akademske godine napokon formirao i plivački tim Sveučilišta J. Dobrile u Puli koji se okupio zahvaljujući kapetanici, studentici FET-a, Sonji Slavulj. Svoje prvo natjecanje imali su upravo na Eurocomillasu i priliku iskoristili na najbolji mogući način. U jakoj konkurenciji ostvarili su sljedeće rezultate:

·         Tamara Berber (FET) – pet zlatnih medalja : 50m slobodno, 100m slobodno, 50m prsno, 100m prsno i štafeta.

·         Anđela Vrljić (FET) – dvije zlatne i dvije srebrne medalje: 200m mješovito i štafeta (zlato), 50m prsno i 100m prsno (srebra).

·         Elena Tomac (Odgoj i obrazovanje) – dvije zlatne i jedna srebrna medalja: 50m leđno i štafeta (zlato), 100m leđno (srebro).

·         Petra Perhat (Odgoj i obrazovanje) – jedna zlatna i dvije srebrne medalje: štafeta (zlato), 50m slobodno i 50m leđno (srebro).

·       Sonja Slavulj (FET) – jedna zlatna i jedna srebrna medalja: 50m delfin (zlato) i 100m delfin (srebro)

·         Omer Gerzić (FET) – 4. mjesto u disciplinama 50m i 100m slobodno.

Sljedeće natjecanja za plivačku ekipu Sveučilišta J. Dobrile u Puli bit će Državno sveučilišno prvenstvo Hrvatske UNISPORT koje će se 07. prosinca 2014. godine održati u Rijeci.

Eurocomillas ove je godine u svakom segmentu podigao kvalitetu natjecanja i infrastrukture te, osim sporta, ponudio studentima dovoljno vremena za upoznavanje predivnog Madrida i kolega studenata iz svih krajeva svijeta. Studente je pratio Koordinator za međunarodnu suradnji i sport pri Fakultetu ekonomije i turizma “Dr.Mijo Mirković“ doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA.

(1)  Promotivni video s prošlogodišnjeg izdanja Eurocomillasa u kojem se pojavljuje stolnotenisačica pulskog sveučilišta Dina Pervan i tenisač Emil Šetić možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=XyCCjmNOCz4

(2)  Velik poticaj organizatorima bila je i javna podrška legendarnog izbornika Real Madrida i španjolske nogometne reprezentacije Vincenta Del Bosqua:

https://www.youtube.com/watch?v=QFZArQ57Uqs

(3)   Pored sporta i druženja, studenti su se u sklopu Eurocomillasa mogli natjecati i u 3D natjecanju Formule 1 što je podržala Udruga svečilišta Santander i poznati vozač Formule 1 Fernando Alonso:

https://www.youtube.com/watch?v=MMFStoGk4TQ