fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Pulski studenti ponovili prošlogodišnje rezultate iz Vinkovca!

Na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske održanom od 07. do 10. lipnja 2012 u Zagrebu pulski studenti sportaši osvojili su tri medalje; zlatnu u kategoriji muškog tenisa, srebro u ženskom stolnom tenisu te broncu u odbojci na pijesku za žene. Na taj su način ponovili uspjeh s prošlogodišnjeg prvenstva održanog u Vinkovcima. U organizaciji Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza u Zagrebu se okupilo gotovo 600 studenata sa svih hrvatskih sveučilišta koji su se natjecali u sedam sportskih disciplina. Pulski studentski sport predstavljali su tenisači, stolnotenisačice te odbojkaši i odbojkašice na pijesku. U ostalim sportovima Pula nije imala natjecatelja jer su se grupne faze natjecanja (poluzavršnice) u futsalu, rukometu,  dvoranskoj odbojci te košarci održavale u vrijeme kada naši studenti nisu bili u mogućnosti putovati u Osijek i Rijeku. 

 

TENIS

Naši tenisači ponovo su briljirali i u Pulu donijeli još jedno zlato! Neprikosnoveni braća Šetić (Filip i Emil) obranili su prošlogodišnji naslov i to bez izgubljenog pojedinačnog meča. Prvo su u grupnoj fazi pobijedili studente iz Splita, VERN-a i Dubrovnika s čistih 3:0. U polufinalu Emil i Filip istim rezultatom pobijeđuju predstavnike s riječkog sveučilišta pa su ih u finalu čekali vrlo kvalitetni predstavnici sa Sveučilišta iz Zagreba koji su prošle godine na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Coimbri (Portugal) osvojili drugo mjesto. Dok je Emil svog protivnika deklasirao s 6:1, 6:2 u setovima Filip je na terenu pored vodio pravu bitku. Izvrstan meč Filip je okončao u dva seta (6:3, 7:6) i donio odlučujući bod za prvo mjesto. Nakon toga zagrebački studenti odbili su meč parova jer je pobijednik ionako bio odlučen. Zahvaljujući prvom mjestu našim tenisačima omogućen je nastup na Europskom sveučilišnom prvenstvu koje će se 2013 godine održati u Budvi (Crna Gora). Bravo Šetići!!

 

STOLNI TENIS

Pulski studentski sport u kategoriji ženskog stolnog tenisa i ove godine predstavljali su Ljiljana Janković, Dina Pervan i Marija Jadreško koje su također ponovile prošlogodišnji rezultat. Natjecanje je bilo organizirano na način da su sva sveučilišta odrigravala međusobne mečeve. Naše studentice su vrlo lako s 3:0 pobijedile ekipe iz Splita, Rijeke, Osijeka i Karlovca a odlučujući meč, kao i prošle godine, imale su protiv ekipe sa Sveučilišta iz Zagreba. Protivnice predvođene državnom prvakinjom Hrvatske (Vugrinec) ipak su bile prejake za naše cure i kao i protekle godine slavile su s 3:1 što je Puli donijelo srebrnu medalju.  

 

ODBOJKA NA PIJESKU

Pulsku odbojku na pijesku predstavljali su studentice Tea Vitasović i Vanja Radolović te studenti Darko Bajagić i Vlado Kožljan. Prije svega treba napomenuti da je ovogodišnje natjecanje bilo izuzetno konkurentno jer su nastupali brojni državni prvaci pa se dosta mečeva odlučivalo na dva poena razlike. Kod studentica se natjecalo čak deset ekipa a Tea i Vanja na putu do polufinala su pobijeđivale Rijeku, Karlovac i Osijek s 2:0 u setovima. U polufinalu su ih čekale studentice iz Splita a taj je meč zasigurno bio i jedan od najboljih na turniru. U neizvjesnom meču splićanke su slavile u dva seta i to s 22:20, 21:19 i time ostavile naše cure da se bore za broncu. I za treće mjesto vodila se prava borba s odbojkašicama sa Sveučilišta iz Zagreba. Iako su izgubile prvi set s 21:18, Tea i Vanja „ostavile su srce na terenu“ i pobijedile u dva naredna seta (21:19, 15:12) čime su više nego zasluženo osvojile brončanu medalju. U tom pogledu treba napomenuti da je prvo mjesto osvojila ekipa sa Sveučilišta iz Rijeke koje su naše cure u grupnoj fazi pobijedile s 2:0 u setovima ali su riječani u drugoj fazi natjecanja prijavili druge igračice koje su, naravno puno odmornije, otišle do najvišeg postolja. Takav sustav razljutio je sve natjecatelje jer takva praksa nije uobičajena u ovom sportu.

Darko i Vlado su u muškoj konkurenciji bili tik do bronce ali bez ozljeđenog Vidotto-Predena (dva dana prije odlaska u Zagreb), i četvrto mjesto predstavlja izvrstan rezultat. Dvijema pobjedama (Karlovac i Osijek) i jednim porazom (Rijeka) naši odbojkaši osvojili su drugo mjesto u grupi B što je značilo da će se s Dubrovnikom boriti za treće mjesto. U napetom meču Dubrovčani su bili koncentriraniji u završnici trećeg seta i pobijedili naše dečke s 2:1 (21:18, 17:21, 15.12).

 

Na natjecanju su studente pratili Voditelj delegacije i Koordinator za sport dr.sc. Dean Sinković te studenti Nikola Rodin i Andrea Praznik kao voditelji tenisa i odbojke na pijesku. Nastup naših studenata financiran je od strane Odjela za ekonomiju i turizam „Dr.Mijo Mirković“ u Puli.