fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

U konkurenciji 14 visokih učilišta u Hrvatskoj, sa samo pet sudionika i bez najbolje plivačice Tamare Beber, pulsko sveučilište završilo na 3. mjestu ukupnog plasmana!!

 

Državno sveučilišno prvenstvo Hrvatske u plivanju i vaterpolu, pod nazivom UniSport HR plivanje, održalo se 6.-7. prosinca 2014. godine na bazenima Kantrida u Rijeci.

Natjecanje koje je okupilo preko 200 studenata s čak 14 visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, organizirao je Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s Riječkim sveučilišnim sportskim savezom.

Za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nastupile su četiri plivačice (Anđela Vrljić, Elena Tomac, Petra Perhat i Sonja Slavulj) i jedan plivač (Stefan Koroman) koji su se natjecali u nekoliko plivačkih disciplina.

Iako je pulsko sveučilište po broju prijavljenih natjecatelja bilo najmanje na natjecanju, odlični pojedinačni rezultati te ženska štafeta donijeli su našem sveučilištu treće mjesto u ukupnom poretku!! I to odmah iza zagrebačkog i riječkog sveučilišta koji su imali preko 20 natjecatelja i samim time skupili i puno više bodova.

Nažalost zbog bolesti nije mogla nastupiti najbolja pulska plivačica Tamara Beber koja je prije par tjedana na velikom međunarodnom sveučilišnom natjecanju u Madridu (EuroComillas 2014) osvojila čak pet zlatnih medalja. S Tamarom bi pulsko sveučilište u ukupnom plasmanu sigurno završilo na drugom mjestu.

Rezultati ostvareni na Državnom sveučilišnom prvenstvu u Rijeci su sljedeći:

Anđela Vrljić – srebrna medalja na 50 metara prsno i brončana medalja na 100 metara prsno.

 

Elena Tomac – brončana medalja na 100 metara leđno

 

Ženska štafeta mješovito (Vrljić, Tomac, Perhat, Slavulj) – brončana medalja na 4 x 50metara mješovito.

 

Ovim nastupom u Rijeci završile su studentske natjecateljske aktivnosti u sklopu zimskog semestra ak. godine 2014./2015.  Sljedeći nastupi studenata sportaša u planu su krajem ožujka 2015. godine. Ljetni semestar bit će vrlo dinamičan i pun sportskih događanja: od studentskih malonogometnih i odbojkaških liga, studentskog dana sporta i zabave, Državnih sveučilišnih prvenstva Hrvatske, kvalifikacijskih turnira, nastupa na međunarodnim sveučilišnim turnirima u  Maroku, Valenciji, Beogradu, Istanbulu, itd!!