fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Francesca Korenić druga, Sebastijan Sinožić peti u veleslalomu na natjecanju pod nazivom International University Snowbreak 2014!!

 

Olimpijski gradić Bardonecchia, gdje su se 2006. godine održale Zimske olimpijske igre (Torino), od 13. do 16. ožujka bila je poprište skijaškog i snowboard okršaja studenata sportaša s brojnih europskih sveučilišta.

Sedmo izdanje turnira International University Snowbreak organizirali su studentska sportska organizacije A.S.D. Eurosportevents i Sveučilište Bocconi iz Milana, koji već preko 10 godina uspješno organiziraju i međunarodne sveučilišne turnire Euromilano (Milano) i Euroma (Rim).

Po prvi puta u povijesti ovog turnira svoje natjecatelje imalo je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli čije su boje u konkurenciji veleslaloma branili studentica Francesca Korenić i student Sebastijan Sinožić

Iako joj je ovo bio tek prvi nastup za naše sveučilište Francesca, inače prvakinja Istarske županije, odmah je osvojila srebro dok je Sebastijan, viceprvak Istarske županije, u vrlo jakoj konkurenciji zauzeo odlično peto mjesto.

Prema FIS pravilima vozile su se dvije vožnje veleslaloma za koji se ukupno prijavilo oko 250 natjecatelja. Sama staza bila je vrlo zahtjevna i postavljena za profesionalne skijaše u trajanju jedne vožnje od oko 1min i 15sec što je rezultiralo i brojnim padovima skijaša.

Bez obzira na određene propuste pri organizaciji, što se uglavnom odnosilo na kašnjenja utrka i načina mjerenja ukupnog rezultata, studenti su se više nego zadovoljni vratili iz Italije a naše je sveučilište bogatije je za još jedan pehar i to u novoj sportskoj disciplini!!

Sljedeći izazov za Francescu i Sebastijana je osvajanje odličja na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u skijanju. Studente je na putu pratio voditelj delegacije i ekipe doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA.