fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Braća Šetić, Dina Pervan i Ljiljana Janković osvojili sve!!

 

Međunarodni sveučilišni turnir EUROVALENCIA 2012 po šesti se puta održao Valenciji (Španjolska) okupivši preko 1000 studenata s 42 sveučilišta iz Europe i Azije. Turnir se održao od 22. do 26. studenog u organizaciji Politehničkog Sveučilišta iz Valencije (Universidad Politecnica de Valencia) i studentske sportske udruge BDJ Integral University Sport i to u sljedećim sportskim disciplinama: futsal, nogomet, odbojka, košarka, tenis, stolni tenis i cheerleading.

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupili su u konkurenciji muškog tenisa (braća Filip i Emil Šetić) te ženskog stolnog tenisa (Ljiljana Janković i Dina Pervan) i postigli još jedan fenomenalan rezultat – dvije zlatne medalje i dvije srebrne!! Imajući u vidu da je Pula nastupila samo s četiri sportaša onda ostvareni uspjeh predstavlja maksimalan mogući rezultat.

Filip Šetić je u dva pretkola (jedan set od devet gemova) pobijedio predstavnike Sveučilišta iz Bratislave i Sveučilišta iz Stockholma s istim rezultatom 9:1 dok je Emil Šetić s dva puta 9:3 pobijedio predstavnike sa Sveučilišta iz Tripolija (Libija) i Sveučilišta iz Barcelone. Drugi dio natjecanja održao se po grupama gdje su naši tenisači, inače branioci naslova od prošle godine, bili raspoređeni kao nositelji grupa A i B. Filip je u svojoj grupi pobijedio predstavnike sa Sveučilišta iz Beograda s 9:3, Sveučilišta Saint Joseph iz Libanona s 9:1, Sveučilišta iz Valencije s 9:0 te Sveučilišta St. Gallen iz Švicarske s 9:4 i time osvojio prvo mjesto u grupi A te direktan plasman u polufinalne natjecanja.  Emil je pak imao isti učinak u grupi B pobijedivši predstavnike sa Lebanese American University iz Libanona s 9:0, Sveučilišta  Al Akhawayn iz Maroka s 9:3, Sveučilišta HEC iz Pariza s 9:2, te drugog predstavnika Sveučilišta iz Valencije s 9:4. U polufinalu (na tri dobivena seta) je Filip odigrao gotovo pa savršen meč deklasiravši protivnika sa Sveučilišta Al Akhawayn iz Maroka s 6:1, 6:2 dok je Emil ipak s nešto više muke pobijedio protivnika sa Sveučilišta iz St. Gallena s 6:1, 4:6, 6:0.  Finalni meč između dva brata blizanca Filipa i Emila bio je njihov četvrti međosobni finalni dvoboj u zadnja četiri međunarodna sveučilina turnira. Kako se Emil ipak nešto više umorio u polufinalu Filip je pobijedio s 6:3, 7:6 i ponovo osvojio ovaj prestižan sveučilišni turnir!!  Ovim rezultatom Braća Šetić postali su daleko najtrofejniji studenti sportaši na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli jer su u godinu dana osvojili čak četiri međunarodna sveučilišna turnira (EUROVALENCIA 2011, EUROIBIZA 2012, BEST BEOGRAD 2012 te EUROVALENCIA 2012) i dva puta se okitili titulom Sveučilišnih prvaka Hrvatske (Vinkovci 2011 i Zagreb 2012). Jedini poraz su doživjeli u četvrtfinalu Prvih europskih sveučilišnih igara (Europska Univerzijada, ekipno natjecanje) koje su se u srpnju 2012 održale u Cordobi (Španjolska) i to od predstavika Sveučilišta iz Moskve (dva igrača rangirani 450 i 520 na ATP ljestvici). Na istom su turniru s pet pobjeda i tek jednim porazom osvojili peto mjesto. Bravo dečki!!

Osim tenisača pulski studentski sport dobio je i svoje nove zvijezde – a to su stolnotenisačice Dina Pervan i Ljiljana Janković inače članice pulskog prvologaša SK Pula. Nakon što su osvojile EUROIBIZU 2012 naše studentice su ostvarile isti rezultat i u Valenciji. Međutim ovoga puta su se morali nešto više potruditi. U konkurenciji 32 stolnotenisačice Dina Pervan je svoj put do finala dobila pobijedivši s 3:0 u setovima protivnice sa Sveučilišta u Beogradu,  Sveučilišta Abderrahmane Mira de Béjaia iz Alžira, Sveučilišta Murcia iz Španjolske te Lebanese American University iz Libanona. Iz „drugog šešira“ Ljiljana Janković u potpunosti je deklasirala svoje protivnice pobijedivši s 3:0 predstavnice sa Sveučilišta Saint Joseph iz Libanona, Sveučilišta Freiburg iz Njemačke te druge predstavnice sa Sveučilišta iz Beograda i Lebanese American University iz Libanona.  Finalni dvoboj između Dine i Ljiljane ponudio je spektakularan stolni tenis u kojem je, kao i na Ibizi, slavila Ljiljana s 3:1 u setovima. Osim što su osvojile međunarodne sveučilišne turnire EUROIBIZU 2012 i EUROVALENCIU 2012 pulske su studentice i dvostruke viceprvakinje Hrvatske (Vinkovici 2011 i Zagreb 2012).  Bravo cure!!

Ovim su rezultatima pulski studenti i studentice ponovo na najbolji mogući na međunarodnoj razini promovirali pulski studentski sport, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te Grad Pulu dokazavši da sport na našem sveučilištu čvrsto drži poziciju najuspješnije izvannastavne aktivnosti. Studente je na putovanju u svojstvu Voditelja delegacije i voditelja ekipa pratio Koordinator za sport pri Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli dr.sc. Dean Sinković, MBA.