fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

U vrlo jakoj konkurenciji sa samo tri učesnika, osvojenim jednim zlatom i dva srebra - Sveučilište J. Dobrile u Puli osvojilo i broncu u ukupnom plasmanu!! Nakon dvostrukog zlata Elvisa Biletića iz 2006. i 2007. godine karate se vratilo u Pulu!!

 

 

Sveučilišno prvenstvo Hrvatske u karateu pod nazivom Unisport Karate 2015, proteklog se vikenda održalo u Zagrebu u  organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Hrvatskog karate saveza. Na natjecanju koje se održalo u dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u pet kategorija sudjelovao je velik broj studenata sa svih hrvatskih sveučilišta. Pulski su studenti po prvi puta nastupali nakon 2006. i 2007. godine kada se neprikosnoveni Elvis Biletić, sada već alumni FET-a, dvije godine zaredom okitio titulom državnog sveučilišnog prvaka Hrvatske te došao do četvrtfinala Svjetskog sveučilišnog prvenstva u New Yorku.

 

Pod trenerskom palicom pulske sportske legende Dubravka Koleca, inače jednog od trenera Hrvatske karate reprezentacije, pulski studenti Corina Šćulac, Mislav Hager i Patrik Žagar više su nego izvrsno odradili svoje nastupe. Corrina je tako u kategoriji do 50kg deklasirala sve svoje protivnice i više nego zasluženo uzela zlatnu medalju dok su Mislav (do 75kg) i Patrik (do 60kg) poraženi tek u finalnim dvobojima.  Zahvaljujući jednoj zlatnoj i dvije srebrne medalje Sveučilište J. Dobrile u Puli osvojili je ekipno treće mjesto iako je na natjecanju još jednom sudjelovalo s najmanjim brojem studenata. Bravo naši karatisti (ce)!!