fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Savršeno zatvaranje međunarodnih sportskih aktivnosti u zimskom semestru!

 

Treće izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira EUROCOMILLAS održalo se od 19. do 23. 11. 2015. godine u organizaciji elitnog sveučilišta Comillas iz Madrida. I ove je godine oboren rekord po broju natjecatelja (preko 1200 studenata) koji su došli s brojnih sveučilišta iz Europe, Azije, Afrike te Južne Amerike (dva sveučilišta iz Ekvadora).

Natjecanja su se održala u devet sportskih disciplina i to u sklopu sportskog kompleksa Vincente Del Bosque,  (naziv dobio po izborniku španjolske nogometne reprezentacije) koji je i jedan od promotora EuroComillasa.

Ove godine pulsko je sveučilište predstavljala samo ženska plivačka ekipa (Slavulj, Vrljić i Švigir) koja je još jednom briljirala osvojivši pet zlatnih i tri srebrne medalje! Da se ekipi pridružila još barem jedna plivačica od „ostatka“ plivačke ekipe (Perhat, Tomac), zasigurno bi osvojili još pokoju medalju, pogotovo iz štafetnih utrka.

Studenti sportaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu SJD) bili su vrlo uspješni na prva dva izdanja a isto su ponovili i ove godine. Na prvom su izdanju, legendarna braća Šetić, Dina Pervan i Ljiljana Janković, zabilježili najbolji mogući rezultat  - zlato i srebro u konkurenciji muškog tenisa i ženskog stolnog tenisa.  Na drugom izdanju briljirale su, tada tek osnovane, plivačice SJD jer su njih pet osvojile čak osam zlatnih i pet srebrnih medalja. Vrhunsko izdanje plivačica okrunio je i Fabio Ivinić sa zlatom u stolnom tenisu. Sveukupno gledajući plivačice su u dva izdanja EuroComillasa osvojile nevjerojatnih 13 zlata i osam srebra.    

U jakoj konkurenciji ženska plivačka ekipa na EuroComillasu 2015 ostvarila je sljedeće rezultate:

·         Valery Švigir – dvije zlatne i srebrna medalja : 50m slobodno, 50m delfin (zlato), 50m prsno (srebro).

·         Anđela Vrljić – dvije zlatne i srebrna medalja: 50m prsno, 100m prsno (zlato), 200m mješovito (srebro).

·         Sonja Slavulj – jedna zlatna i jedna srebrna medalja: 50m leđno (zlato) i 100m leđno (srebro)

Nastupom na EuroComillasu 2015 završavaju i međunarodne sportske aktivnosti u zimskom semestru ak. godine 2015./2016., dok s druge strane „domaća“ natjecanja za sportaše SJD tek započinju (sveučilišna liga u futsalu i košarci, Državna sveučilišna prvenstva u plivanju i karateu, itd.).  

EuroComillas u svom je trećem izdanju studentima pružio sve što je potrebno da se turnir karakterizira kao vrhunski, od sportske infrastrukture, jake konkurencije, odličnih smještajnih kapaciteta i logistike pa do vremena za bolje upoznavanje predivnog Madrida te kolega studenata iz cijelog svijeta.

Nastup pulskih sportaša na EuroComillasu 2015 financirali su Studentski centar Pula, Sveučilišni studentski zbor, Fakultet ekonomije i turizma "Dr.Mijo Mirković" te sami studenti (cca. 20% ukupnih troškova).

Studente je pratio Koordinator za sport pri Fakultetu ekonomije i turizma “Dr.Mijo Mirković“ doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA te Davor Jačimović kao predstavnik Sveučilišnog studentskog zbora.  

(1)  Promotivni video s Eurocomillasa 2013 u kojem se pojavljuje stolnotenisačica pulskog sveučilišta Dina Pervan i tenisač Emil Šetić možete pogledati na sljedećem linku:

 https://www.youtube.com/watch?v=XyCCjmNOCz4

(2)   Velik poticaj organizatorima bila je i javna podrška legendarnog izbornika Real Madrida i španjolske nogometne reprezentacije Vincenta Del Bosqua:

https://www.youtube.com/watch?v=QFZArQ57Uqs

(3)   Pored sporta i druženja studenti su se u sklopu EuroComillasa mogli natjecati i u 3D natjecanju Formule 1 što je podržala Udruga svečilišta Santander i poznati vozač Formule 1 Fernando Alonso:

https://www.youtube.com/watch?v=MMFStoGk4TQ

 

----

Doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA

Koordinator za sport

Fakultet ekonomije i turizma “Dr.Mijo Mirković“/ Sveučilište Jurja Dobrile u Pul