fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Ak.godina 2014/2015 u pogledu sveučilišnog sporta na SJD zasigurno predstavlja - godinu plivanja!!

 

Osmo izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira BEST 2015 održalo se od 30.04. do 03.05. u organizaciji studentskih sportskih udruga Sveučilišta u Beogradu. Na turniru je nastupalo oko 1000 sportaša s brojnih sveučilišta širom Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u 12 sportskih kategorija. Sveučilište Jurja Dobrile na ovom je natjecanju nastupilo četiri puta a do ove godine zabilježilo je odlične rezultate: dva zlata (tenis, stolni tenis žene), četiri srebra (ženska odbojka, 2 x tenis, stolni tenis žene), jednu broncu (tenis) te jedno 6.mjesto (futsal).

Na ovogodišnjem izdanju boje pulskog sveučilišta branile su plivačice koji su fenomenalnim rezultatima završile svoje nastupe u ovoj akademskoj godini. Studentice Sonja Slavulj, Anđela Vrljić i Elena Tomac nastupale su brojnim plivačkim disciplinama i osvojile nevjerojatnih četiri zlata, četiri srebra i dvije bronce!! Bez obzira što će do kraja akademske godine neki sportaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupati još na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske (UNISPORT Finals 2015) te međunarodnim turnirima EuroKonstanz 2015 i Moscowgames 2015 već sada možemo istaknuti da je tekuća akademska godina po pitanju pulskog sveučilišnog sporta bila – godina plivanja!!

Rezultati ženske plivačke ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli s nastupa na BEST-u 2015:

Zlatne medalje (4) : Anđela Vrljić (50m i 100m prsno), Elena Tomac (50m leđno) i štafeta 4x50m mješovito

Srebrne medalje (4): Sonja Slavulj (50m i 100m leđno, 50m prsno), Anđela Vrljić (200m mješovito)

Brončane medalje (2): Anđela Vrljić (50m slobodno), Sonja Slavulj (50m delfin)

BEST 2015 i ove je godine bio odlično organiziran (logistika, sportska infrastruktura, smještaj, informiranje sudionika, druženje i zabava) i pružio je vrhunsku kvalitetu natjecanja. Tako su pulske studentice pored puno vremena koje su provele na bazenu imale dovoljno vremena družiti se s brojnim kolegama širom svijeta, upoznati kulturno-povijesnu baštinu Beograda i pomalo se zabaviti u noćnom životu glavne srpske prijestolnice. Studente je na natjecanju pratio doc.dr.sc. Dean Sinković, MBA – Koordinator za međunarodnu suradnju i sport pri FET-u .

 

Za kraj potrebno se zahvaliti Studentskom zboru pulskog sveučilišta koji je našim studenticama omogućio nastup na ovom vrhunskom turniru.