fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Novo zlato s IBIZE!!

Sportske ekipe OET-a vraćaju se s još jednim zlatom sa jednog od najboljih sveučilišnih turnira u Europi!!  Preko 40 Sveučilišta i oko 1000 studenata okupilo se na ovogodišnjem (trećem) izdanju Euroibize 2010 koja se održala u mjestu San Antonio de Portmandy na otoku Ibiza u Španjolskoj od 28 travnja do 04 svibnja 2010. Euroibiza 2010 koju je organizirala studentska sportska organizacija BDJ Sports Management profilirala se u vrhunski studentski sportski događaj koji osim besprijekorne organizacije i jake konkurencije nudi i odličan provod za studente (predivne plaže i noćni život). Zahvaljujući entuzijazmu i podršci rukovodstva OET-a i Studentskog Zbora sportske se aktivnosti na našoj instituciji ipak nisu ugasile…a to im naši studenti-sportaši uzvraćaju vrhunskim rezultatima i novom promocijom na domaćoj i međunarodnoj razini.

Na ovogodišnjem turniru od ekipa OET-a nastupile su ženska odbojkaška ekipa i branitelji prošlogodišnje naslova – futsal ekipa. Kako su nas već razmazile s brojnim naslovima naše studentice su i ovoga puta pokazale da su najbolje i promovirale OET na najviše postolje. Sa šest čistih pobjeda bez izgubljenog seta  «počistile» su konkurenciju i osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju.  Uigranost, snaga i timski rad naših studentica ostavio je cijelu dvoranu bez daha dok su nakon finala naše studentice čak bile i na meti nekih Španjolskih sportskih managera. Odbojkašice OET-a našle su se u skupini C zajedno s sveučilišnim ekipama CUS Milano, COR PITIUS Mallorca i American University of Science & Technology iz Libanona. Trima čistim pobjedama od 2:0 u setovima naše cure ostvaruju direktni plasman u polufinale gdje ih je čekala ekipa Sveučilišta Gandia iz Valencije koju su pobijedile u dva seta i sa smo četiri izgubljena poena. Finale je donijelo sraz odbojkašica OET-a i Sveučilišta iz Madrida gdje je puna dvorana mogla svjedočiti jednoj izvrsnoj predstavi naših studentica i pobjedi od 3:0 u setovima. Najboljom igračicom turnira proglašena je naša kapitenica Marina Jahn.  Bravo cure!!

Futsal momčad OET-a otputovala je samo s pet igrača (ispitni rokovi i povrede) i bez golmana Barišića koji se ozlijedio na turniru u Sarajevu netom prije Euroibize. Prošlogodišnji osvajači prvog mjesta ipak nisu napravili čudo i ušli u završnicu iako su im vrata bila širom otvorena. Uigranom kombinacijom golman-igrač izluđivali su protivnike ali ih po tko zna koji puta sreća napustila u posljednjim trenutcima utakmice.  OET se našao u grupi E zajedno s Sveučilištima HEC, Zurich i Novi Sad. Nakon uvjerljivih pobjeda protiv HEC-a od 5:1 i Zuricha 4:1 povrijedio se i naš kapiten Ivan Mavrić pa je na teren zbog nedostatka igrača morao i voditelj ekipe. Pod dirigentskom palicom našeg «virtuoza» i golmana-igrača Darka Kundovića naši studenti u prvom poluvremenu nisu favoriziranoj ekipi iz Novog Sada dopustili da gotovo niti jednom pređu centar. S preko 20 čistih udaraca na gol bilo je jasno da će protivnički golman biti igrač utakmice. U drugom poluvremenu ista priča s time da je OET napokon zabio gol (Cetina) i to dvije minute prije kraja. Nakon što se činilo da je četvrtfinale sigurno, jedine dvije greške na cijeloj utakmici bile su kobne za našu momčad. Dovoljno je reći da je pobjednički gol momčad Novog Sada (kasniji finalisti natjecanja) zabila 10 sekundi prije kraja nakon neviđenog «poklona» našeg igrača. Kako plasman u četvrtfinale osiguravaju samo pobjednici skupina i najbolja druga momčad svih skupina i tu je našim dečkima «fortuna» u potpunosti okrenula leđa. Iako su OET i Sveučilište Bolzano imali dvije pobijede i jednaku gol razliku presudio je veći broj postignutih golova…i to naravno na stranu Bolzana.  

Iako je futsal ekipa OET-a osvajala brojne medalje u proteklih pet godina oni su zasigurno i naši najveći pehisti. Dovoljno je pogledati koliko su pehova imalo samo na zadnja dva natjecanja (Euromilano 2009, Olimpijada Ekonomista Sarajevo) gdje su nakon izvrsnih igara ostajali bez finala. Bez obziran na postignuti rezultat na Euroibizi 2010 ova futsal generacija OET-a u proteklih je pet godina osvajala brojne pehare na domaćim i međunarodnim natjecanjima, stoga možemo samo reći – kapa dolje. Šteta što ova generacija na oproštaju od studiranja nije završila svoje igre za OET s još jednim peharom.

Odbjkaška ekipa OET-a nastupila je u sljedećoj postavi:
1.    Marina Jahn (cap.)
2.    Andrea Licul
3.    Tea Vitasović
4.    Nataša Halilović
5.    Tihana Celija
6.    Marija Slavulj
7.    Nataša Čuić
8.    Antonija Kaleb
9.    Martina Račić

Futsal ekipa OET-a nastupila je u sljedećem sastavu:
1.    Ivan Mavrić (cap)
2.    Darko Kundović
3.    Dean Hrelja
4.    Branimir Martić
5.    Valter Cetina

Voditelj ženske odbojkaške i futsal ekipe: Mr.sc. Dean Sinković, MBA