fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Sport

Aureus invest - Zlatni sponzor sportske sekcije
Aureus invest - Zlatni sponzor sportske sekcije

U svrhu poboljšanja studentskog standarda, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković“ akademske godine 2004./2005. započinje s organizacijom studentskih sportskih aktivnosti. Glavni incijator je sadašnji koordinator sportskih aktivnosti doc. dr. sc. Dean Sinković, MBA, koji također trenira neke od ekipa

Sport je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli organiziran u dvije cjeline: rekreativnu i natjecateljsku. Rekreativne aktivnosti dostupne su i besplatne za sve studente Sveučilišta i njihov raspored uvijek možete pronaći na web stranicama FET-a namijenjenima sportu. Natjecateljski dio podrazumijeva sudjelovanje na domaćim i međunarodnim natjecanjima i turnirima gdje nastupaju najspremniji studenti i studentice. Od 2005. godine studentske sportske ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovale su na brojnim natjecanjima i ostvarili vrhunske rezultate (vidi web link: Rezultati). U posljednjih osam godina pulski studenti sportaši  natjecali su se na međunarodim turnirima u Milanu, Parizu, Barceloni, Valenciji, Rimu, New Yorku, Beogradu, Dublinu, Pragu, Novom Sadu, Ibizi, Madridu, Moskvi, Rotterdamu, Sarajevu, Cordobi, Istanbulu, Bejrutu, Maroku, Brašovu, Solunu, Crnoj Gori i Bardonecchia-i (Italija) te na brojnim domaćim natjecanjima i turnirima.


Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli formirane su sljedeće studentske sportske ekipe:

1. Futsal - mali nogomet (muški)

2. Košarka (muški i žene)

3. Odbojka (muški i žene)

4. Odbojka na pijesku (muški i žene)

5. Rukomet (muški)

6. Tenis (muški)

7. Stolni tenis (muški i žene)

8. Šah (muški)

9. Karate, Judo, Tae Kwon Do (muški i žene)

10. Plivanje (muški i žene)

11. Skijanje (muški i žene)

Ekipe su u potpunosti opremljene osnovnom sportskom opremom (dresovi, lopte, torbe i sl). U navedenim sportskim disciplinama, uključujući rekreativni i natjecateljski segment, trenutno je uključeno preko 300 studenata sa svih sastavnica pulskog sveučilišta. 

Sportske aktivnosti na Sveučilištu iznimno  su važne u smislu psiho-fizičkog razvoja studentata. Putem sporta olakšava se komunkacija između profesora i studenata te između samih studenata. Nastupima na domaćim i međunarodnim natjecanjima studenti imaju priliku upoznati studente, sveučilišta, gradove, kulturu iz Europe, Svijeta i drugih krajeva Hrvatske, te time dodatno obogatiti svoje studentsko iskustvo.   

Uz punu podršku rukovodstva pulskog sveučilišta, FET-a, Studentskog centra Pula, Pulskog sveučilišnog sportskog saveza, Studentskog zbora i ostalih studentskih udruga, studenti imaju priliku sudjelovati u brojnim sportskim aktivnostima, pri čemu mogu birati hoće li to biti samo u svrhu rekreacije ili će svojim trudom i sposobnostima pridonijeti još boljim rezultatima naših momčadi. Pridružite nam se jer svi su dobrodošli!!

Za sve dodatne informacije o sportskim aktivnostima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Fakultetu ekonomije i turizma "Dr.Mijo Mirković" možete se obratiti našem koordinatoru sportskih aktivnosti Deanu Sinkoviću (kontakt ispod).

doc.dr.sc . Dean Sinković, MBA
Koordinator za sport i međunarodnu suradnju
Fakultet za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković"  Pula
Email: dsinkov@efpu.hr
Tel: 052 377 086
Fax: 052 216 416
Mob: 099 2339 838 (od pon. do petka do 17.00 sati)