fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Studenti OET-a, braća Filip i Emil "pokorili" konkurenciju!!

Sportaši Odjela za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli i dalje nastavljaju s izvrsnim rezultatima na međunarodnim sveučilišnim turnirima.                                                                           

Tenisači OET-a nastupili su na petom izdanju međunarodnog sveučilišnog turnira EUROVALENCIA 2011 održanog od 10. do 15. studenog u Valenciji i osvojili – zlatnu i srebrnu medalju!! I ove godine turnir je organiziran od strane studentske udruge BDJ sport management a okupio je preko 1000 studenata s brojnih europskih i azijskih sveučilišta koji su se natjecali u pet sportova (futsal, košarka, odbojka, nogomet i tenis). Nakon što su suvereno osvojili Sveučilišno prvenstvo Hrvatske održanom u lipnju u Vinkovcima, braća Šetić (Emil i Filip) ovog su puta pokorili svoje protivnike i na međunarodnoj razini. Šetići bili su postavljeni kao četvrti i peti nositelji ali je tek međusobni dvoboj u finalu odlučio da Filip bude zlatni a Emil srebrni. Tako je Filip, nakon što je prošle godine na ovom turniru osvojio drugo mjesto, ove godine uspio ostvariti povijesni uspjeh za tenis ekipu OET-a i osvojio međunarodno sveučilišno zlato!                                    

Dvoboji do četvrtfinala igrali su se po jedan set do devet. Filip je u tim dvobojima pobijedio studente sa Sveučilišta Bocconi i Sveučilišta iz Valencije s 9:3 dok je Emil pobijedio protivnike sa Sveučilišta Hedilberg s 9:2 i Sveučilišta HEC s 9:6. Organizatori su drugog dana osam najboljih tenisača podijelili u dvije skupine po četiri igrača u kojima su pulski studenti ponovo „pomeli“ konkurenciju. Filip je u grupi A pobijedio studente sa Sveučilišta Bicocca s 9:3, Sveučilišta Sorbona s 9:5, Sveučilišta Sant Joseph iz Libanona s 9:0 dok je Emil slavio protiv rivala sa Sveučilišta u Beogradu s 9:4, Sveučilišta Bicocca (drugi predstavnik) s 9:6 i Sveučilišta iz Barcelone s 9:2. Polufinalni ogledi ponudili s okršaje dvoje najboljih plasiranih studenata po grupama pa je tako zadnjeg dana Filip za protivnika imao studenta sa Sveučilišta u Beogradu kojeg je pobijedio s 6:2, 6:2 dok je Emil nešto teže, s 6:4, 6:3 pobijedio prvog predstavnika sa Sveučilišta Bicocca. Finalni ogled dvoje OET-ovaca bio je jedan od najsvjetlijih trenutaka pulskog sveučilišnog sporta gdje je Filip nakon odlične borbe slavio protiv Emila s 6:4, 6:3 u setovima.

Turnir je ponovo bio organiziran na vrhunskom nivou pa su pulski studenti osim sportskih natjecanja imali dovoljno vremena upoznati svoje kolege sa drugih sveučilišta, uživati u brojnim sadržajima predivne Valencije te dobro se provesti u organiziranim izlascima u vrhunskim noćnim klubovima. Osim toga ovim rezultatom braći Šetić omogućen je besplatan nastup na sveučilišnom turniru Unisport 2011 u Bejrutu i 50% popusta za nastup na turnirima Euroibiza 2012 na Ibizi i BEST 2012 u Beogradu. Tenis ekipu OET-a činili su: Filip Šetić, Emil Šetić i voditelj dr.sc. Dean Sinković, MBA.