fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Braća Šetić ponovo zlatni i srebrni u tenisu kao i Liljana Janković i Dina Pervan u stolnom tenisu!!

Međunarodni sportski turnir EuroIbiza 2012 održan je na otoku Ibizi od 26. do 30. travnja u sedam sportskih disciplina te uz sudjelovanje 800 studenata s preko 30 sveučilišta iz Europe i Azije. Peto izdanje turnira bilo je više nego uspješno za pulske studente koji su se vratili s čak pet medalja!! Braća Šetić (Filip i Emil) ponovili su uspjeh iz Eurovalencije 2011 osvojivši zlato i srebro u tenisu. Ljiljana Janković i Dina Pervan također su „pomele“ svoje protivnice u stolnom tenisu i osvojile dvije najsjajnije medalje. Pored toga Ljiljana je nastupila i u kategoriji ženskog tenisa, kojeg je igrala godinama, i osvojila brončanu medalju. Jednom riječju – savršeno!

 

Emil i Filip Šetić nastupili su u konkurenciji 32 tenisača a prvog su dana igrali kvalifikacijske mečeve (sveučilišni sistem jedan set do devet) koji su „odradili“ besprijekorno. Filip je najprije s 9:0 pobijedio protivnika sa Sveučilišta iz Barcelone pa potom istim rezultatom i studenta sa Sveučilišta CUS iz Milana. Emil je pak s 9:1 pobijedio predstavnika sa Sveučilišta iz Beograda te s 9:0 protivnika sa Sveučilišta HEC iz Pariza. Time su naši tenisači postavljeni za nositelje grupnog dijela natjecanja (dvije grupe po četiri) koji je odigran drugog dana turnira. U grupi A Filip je s rezultatom 9:1 pobijedio predstavnika s Lebanese American University a istim je rezultatom deklasirao i studenta sa Sveučilišta iz Bratislave. U meču za prvo mjesto u grupi pobijedio je tenisača sa Sveučilišta iz Valencije i to s 9:3.

 

U grupi B Emil je bio također vrlo efikasan i pobjedama s 9:0 (drugi predstavnik s Lebanese American University), 9:2 (Sveučilište Heidelberg iz Njemačke) i 9:4 (drugi predstavnik Sveučilišta u Valenciji) osvojio prvo  mjesto u grupi B. Trećeg dana turnira igrana su polufinala i finala. Prvo je Filip s 6:2, 6:2 pobijedio jednog predstavnika sa Sveučilišta iz Valencije pa je potom Emil s 6:1, 6:3 pobijedio drugog. Finale između Emila i Filipa bilo je daleko najzanimljiviji meč turnira koji je nakon dva sata ponovo, kao i u Valenciji, osvojio Filip. 

 

Ljiljana Janković i Dina Pervan nastupile su u konkurenciji 16 natjecateljica koji im nisu osvojile niti jedan gem! Postavljene kao prva i druga nositeljica pobijedile su protivnice sa Sveučilišta iz Valencije, Beograda, Libanona, Barcelone i Moskve te u međusobnom finalu ponudile pravi stolnoteniski spektakl. Nešto iskusnija Ljiljana pobijedila je Dinu s 3:1 u setovima ponudivši organizatorima stolni tenis kojeg do sada sigurno nisu gledali. Ljiljana je našla snage da nastupi i u tenisu jer je organizatorima nedostajala jedna natjecateljica da popune sustav natjecanja. Iako više ne trenira tenis Ljilja je došla do brončane medalje!!

 

Na turniru su u sklopu performance programa na svečanosti zatvaranja turnira (cheerleading, ples, street basket freestyle) trebale nastupiti i dvije pulske studentice koturaljkašice (Tamara Tripković i Maja Celija) međutim organizatorima je netom prije njihovog nastupa voditelj sportskih kompleksa zabranio nastup. Iako su, inače državne prvakinje Hrvatske, za tu namjenu spremile posebnu opremu i pripremale nastup preko dva mjeseca nisu imale prilike po prvi puta predstaviti OET u sklopu performance programa. Kao ispriku našim je studenticama ponuđen nastup na međunarodnom turniru BEST 2012 u Beogradu uz potpuno pokrivanje troškova od strane organizatora.  

 

Iako su studenti zbog velikog broja mečeva imali vrlo malo vremena za razgledavanje predivne Ibize organizator se potrudio da slobodno vrijeme studenti provedu u obilasku otoka i međusobnom druženju u ponajboljim noćnim klubovima po kojima je Ibiza i poznata. Studente je u svojstvu voditelja ekipa i delegacije pratio Koordinator za sport dr.sc. Dean Sinković, MBA.