fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

Rukometaši OET-a postali pravi sveučilišni sportski brand!

Rukometaši Odjela za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli osvojili su još jednu međunarodnu zlatnu medalju! Na 31. izdanju poznatog međunarodnog sveučilišnog turnira HEC Mercurales, koji organiziraju sveučilišne sportske udruge jednog od ponajboljih francuskih sveučilišta HEC, naši studenti ponovili su uspjeh iz 2008. kada su na istom turniru bili najbolji. Ovogodišnje izdanje koje se održalo od 07. do 12. travnja u predgrađu Pariza (HEC campus) okupilo je oko 800 studenata s preko 40 sveučilišta i to u šest sportskih disciplina (nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, rugby i cheerleading). Novosagrađeni sportski kompleksi na kampusu, organizacija natjecateljskog dijela turnira te vrhunske vremenske prilike učinile su ovaj turnir boljim no ikada.   

Rukometaši OET-a našli su se u skupini B gdje su vrlo sigurno pobijedili protivnike sa Sveučilišta St. Gallen, Sveučilišta CUS iz Milana i Sveučilišta iz Bratislave te su time zauzeli prvo mjesto u svojoj grupi. U polufinalnoj utakmici pobijeđena je ekipa domaćina Sveučilišta HEC s 31:24 dok je finale donijelo ogled jedinih neporaženih momčadi  - Sveučilište iz Heidelberga i OET-a.  Nakon neriješenog prvog poluvremena (11:11) naši dečki su u drugom dijelu ubacili u „petu brzinu“ te na krilima već legendarnog kapetana Nikole Rodina i našeg rukmetaša-vatrepoliste Igora Suška Susija zasluženo pobijedili s 28:23. Nažalost zbog odustajanja još tri vrlo jake rukometne momčadi koji su dobili predpozivnicu za ovaj renomirani turnir – Sveučilište iz Moskve, Politehničke škole iz Lisabona i Sveučilišta iz Stocholma konkurentnost turnira u rukometu ipak nije bila na nivou iz 2008. godine. Bez obzira to ne umanjuje uspjeh naših studenata koji su, zbog nedostatka financijskih sredstava, nastupili samo sa jednom zamjenom tijekom cijelog turnira. Pored natjecateljskog dijela turnira sva sveučilišta su prije početka natjecanja prezentirale svoje regije, gradove i sveučilišta a domaćini su odlično organizirali i obilaske kulturno-povijesne baštine predivnog Pariza. Na putovanju studente je pratio i predstavnik sponzora (Udruge FIT Pula) gosp. Enver Šeperović koji je studentima priuštio igranje u novim dresovima i trenerkama.  

Zahvaljujući podršci Sveučilišnog studentskog zbora, rukovodstva OET-a te sponzorskim sredstvima Udruge FIT Pula, našim studentima-sportašima ponovo je omogućen nastup na renomiranom međunarodnom sveučilišnom turniru a oni su to uzvratili na najbolji mogući način – novim prvim mjestom!

Rukometna ekipa Odjela za ekonomiju i turizam «Dr.Mijo Mirković» u Puli nastupila je u sljedećem sastavu: Nikola Rodin (kapiten), Goran Stojsavljević, Ivan Červar, Igor Sušak Susi, Željko Fanjak, Sanjin Jahutka i Alen Deumić. Voditelj ekipe i delegacije: mr.sc. Dean Sinković, MBA.  


Sportski pozdrav,

Mr.sc. Dean Sinković, MBA                                    
Koordinator za sport pri Odjelu za ekonomiju i turizam «Dr.Mijo Mirković» u Puli