fakultet ekonomije i turizma "dr. mijo mirković", pula
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
Preradovićeva 1, 52100 PULA

HEC Mercuriales ponovo "zlatni" za pulski studentski sport!!

Od 03. do 07. svibnja, u Parizu se održalo 32. izdanje turnira HEC Mercuriales gdje je nastupila ženska odbojkaška ekipa OET-a. Naše odbojkašice su kao i 2008. godine suvereno osvojile prvo mjesto pobijedivši sve ekipe bez izgubljenog seta. Iako su na put krenule dosta oslabljene (bez Jahn, Kaleb, Licul, Halilović, Radolović, Terlević, Milin te Račić koja se razboljela dan prije puta) naše cure predvođene kapitenicom Teom Vitasović pokazale su najviše i zasluženo osvojile novu zlatnu medalju.

Međutim treba istaknuti da ovogodišnje izdanje HEC Mercurialesa nije bilo na razni kao i prijašnjih godina. Brojni sitni organizacijski propusti, uglavnom logističke naravi, te slaba konkurencija (tek 350 sudionika) nisu do sada bile odlike trenutno najstarijeg sveučilišnog međunarodnog turnira. Bez obzira naše su studentice profesionalno odradile sve obveze pobijedivši s 2:0 u setovima predstavnice sa Sveučilišta iz Insbrucka, Sveučilišta HEC iz Pariza, Sveučilišta Coimbra iz Purtugala te Sveučilišta Tubingen iz Njemačke. Kako su ove godine imale manje utakmica našim curama je tako ostalo više vremena za upoznavanje čari predivnog Pariza i kolegica s drugih sveučilišta.

Na turniru su nastupale sljedeće studentice: Tea Vitasavić (cap.), Marija Slavulj, Nataša Čuić, Tihana Celija, Andrea Praznik i Sanja Tkalčec. U svojstvu voditelja delegacije studente je pratio Koordinator za sport pri OET-u dr.sc. Dean Sinković, MBA.